Πέθανε ο τραγουδιστής Κώστας Καρουσάκης - Η σύνδεση με το φονικό του Κοεμτζή

Metrosport Team15 Σεπτεμβρίου 2024

Θρήνος στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών ο γνωστός τραγουδιστής Κώστας Καρουσάκης.

 Το θλιβερό νέο γνωστοποίησε με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης η κόρη του και επίσης τραγουδίστρια Ελένη Καρουσάκη. Συγκεκριμένα, δημοσίευσε μια φωτογραφία του και κάτω από αυτή έγραψε: «Καλό παράδεισο πατέρα. Μαχητής μέχρι το τέλος. Σ’ αγαπώ». 

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00, στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου, στο Κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου.  

Ποιος ήταν ο Κώστας Καρουσάκης 

 O Κώστας Καρουσάκης γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 1943 στη Χίο. Είχε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του καλλιτεχνικού, ενώ όλοι τον σέβονταν για την καλλιτεχνική του πορεία. Από το 1958 ζούσε στην Αθήνα. Το 1963 πρωτοεμφανίστηκε στη δισκογραφία ως συνθέτης και το 1968 ως τραγουδιστής. 

Τραγουδούσε στο νυχτερινό κέντρο Νεράιδα της Αθήνας στην Κυψέλη, ενώ το 1974 άνοιξε το δικό του νυχτερινό κέντρο, από όπου περάσαν πολλοί λαϊκοί τραγουδιστές και τραγουδίστριες της εποχής. 

Η σύνδεση με το φονικό του Κοεμτζή 

Το όνομα του Κώστα Καρουσάκη είχε συνδεθεί με την υπόθεση του Νίκου Κοεμτζή, που είχε συνταράξει τη δεκαετία του ’70 τα ελληνικά δικαστικά χρονικά. 

 Και αυτό γιατί ήταν ο τραγουδιστής που βρισκόταν στην πίστα του νυχτερινού κέντρου Νεράιδα της Αθήνας στην Κυψέλη, όταν το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 1973, ο Νίκος Κοεμτζής πήγε με την παρέα του και τον αδελφό του Δημοσθένη για να διασκεδάσουν. Ο αδερφός του έκανε παραγγελιά τις Βεργούλες του Μάρκου Βαμβακάρη και σηκώθηκε να χορέψει. 

Κατά τη διάρκεια του τραγουδιού δύο αστυνομικοί παρενόχλησαν, σύμφωνα με μαρτυρίες, επιδεικτικά τον Δημοσθένη την ώρα που χόρευε και ο Νίκος Κοεμτζής σηκώθηκε και σκότωσε με τον σουγιά τρεις ανθρώπους (τους δύο αστυνομικούς, Πεγιά και Χριστοδουλάκη, και άλλο ένα άτομο από την παρέα τους), τραυματίζοντας άλλους επτά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.