Πέθανε ο Μίμης Πλέσσας

Metrosport Team05 Οκτωβρίου 2024

Λίγες ημέρες πριν γιορτάσει τα 100ά του γενέθλια, «έφυγε» από τη ζωή ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης, Μίμης Πλέσσας.

Την είδηση έκανε γνωστή, με ανάρτησή της, η σύζυγός του. Σημειώνεται ότι πριν λίγες ημέρες είχε πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στα εκατοστά γενέθλια του Έλληνα συνθέτη στο Θέατρο Παλλάς.

Η πορεία του

Ο Μίμης (Δημήτριος) Πλέσσας είχε γεννηθεί στην Αθήνα στις 12 Οκτωβρίου 1924 και σε μία εβδομάδα θα γιόρταζε έναν αιώνα ζωής.

Φοίτησε στο Λεόντειο Λύκειο και στη συνέχεια σπούδασε Χημεία στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πήγε στις ΗΠΑ για συνέχιση των σπουδών του.

Σε μικρή ηλικία έγινε ο πρώτος σολίστ πιάνου στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας. Το 1952, σε ηλικία 28 ετών, τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο μουσικής του Πανεπιστημίου της Μινεσότα και την επόμενη χρονιά κατετάγη πέμπτος πιανίστας στις ΗΠΑ. Το 1952 άρχισε την ενασχόληση του με τη σύνθεση και από το 1956 ως μαέστρος και συνθέτης.

Η καλλιτεχνική και συνθετική του δραστηριότητα καλύπτει όλους τους τομείς της μουσικής, στο θέατρο, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Συνεργάστηκε με πληθώρα κορυφαίων τραγουδιστών, πολλούς από τους οποίους ανέδειξε με τα τραγούδια του. Ασχολήθηκε επίσης με τη σύνθεση μουσικής για ταινίες και θεατρικές παραστάσεις, έχοντας στο ενεργητικό του 104 ταινίες και 70 παραστάσεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.