Πέταρ Άλεξιτς: «Ο Ηρακλής χρειαζόταν έναν πολεμιστή, αποφάσισα να γίνω μέλος αυτού του στρατού»!

Metrosport Team27 Ιουνίου 2024

Αλλαγή για τον Ηρακλή, αλλαγή και για τον ίδιο. Ο νέος προπονητής του Ηρακλή στο μπάσκετ, Πέταρ Άλεξιτς, υπογράμμισε πως ο Ημίθεος χρειάζονταν έναν πολεμιστή και ο ίδιος αποφάσισε να γίνει μέλος αυτού του «στρατού».

Στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος τεχνικός των «κυανόλευκων» ξεκαθάρισε πως όσοι συμμετέχουν σ’ αυτή την προσπάθεια θα κάνουν ότι μπορούν για να ανεβάσουν τον Ηρακλή εκεί που είναι η θέση του.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του μπασκετικού Ηρακλή τοποθετήθηκε ο νέος τεχνικός της ομάδας, Πέταρ Άλεξιτς, ο οποίος μετά από 18 τίτλους σε 12 χρόνια στην Ελβετία, έρχεται στο Ιβανώφειο για να οδηγήσει τον Ημίθεο εκεί όπου ανήκει.

Ο 55χρονος τεχνικός μιλώντας στο iraklis-bc.gr επισήμανε αρχικά:

«Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, γιατί πολλοί είχαν την προσδοκία, ότι θα βρεθώ σε ένα διαφορετικού επίπεδου πρωτάθλημα. Ο χαρακτήρας του ΗΡΑΚΛΗ, όμως, μού λέει ότι χρειαζόταν έναν πολεμιστή για μεγάλες μάχες. Αισθάνομαι ότι με χρειάζονται στην ομάδα και αποφάσισα να γίνω μέλος του στρατού τους.

Στην Ελλάδα έχουν δουλέψει ορισμένοι από τους κορυφαίους Σέρβους προπονητές, όπως οι Ίβκοβιτς, Μάλκοβιτς, Σάκοτα και Τζούροβιτς. Θα ήθελα να συνεχίσω αυτή την παράδοση των συμπατριωτών μου, βοηθώντας τον ΗΡΑΚΛΗ να πετύχει τους στόχους του. Θέλω να ζήσω αυτή την εμπειρία».

Παράλληλα χαρακτήρισε την έλευσή του στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη ως πρόκληση:

«Είναι μια πρόκληση για μένα, διότι μετά από 12 χρόνια στην Ελβετία αποφάσισα να πραγματοποιήσω ένα νέο ξεκίνημα και να πάω βήμα-βήμα για να εκπληρώσω έναν προσωπικό και ομαδικό στόχο, που είναι να κατακτήσω κάποιον ευρωπαϊκό τίτλο».

Δείχνοντας πως γνωρίζει καλά το περιβάλλον στο οποίο πλέον θα εργάζεται ο «κυανόλευκος» τεχνικός αναφέρθηκε στο μεγάλο μπασκετικό παρελθόν της ομάδας:

«Ο Ηρακλής διαθέτει μεγάλη ιστορία και μεγάλο μπασκετικό πάθος. Σε αυτό το ιστορικό κλαμπ έχουν αγωνιστεί μεγάλοι Έλληνες παίκτες, όπως ο Κακιούσης, ο Διαμαντίδης, ο Παπαδόπουλος, ο Χατζηβρέττας, ο Σχορτσανίτης, και ξένοι, όπως ο Ίνγκραμ, ο Ζντοβτς, ο Μπέρι, ο Καράσεφ κ.α.. Επίσης τον έχουν κοουτσάρει σπουδαίοι προπονητές, όπως ο Σάκοτα, ο Σλάβνιτς, ο Ζντοβτς, ο Σούμποτιτς. Θα ήθελα να βάλω το όνομά μου δίπλα σε αυτούς».

Όσον αφορά τέλος στον εφετινό στόχο του Ηρακλή σχολίασε: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανεβάσουμε τον Ηρακλή, εκεί που είναι η θέση του» και αναφερθείς στην ατμόσφαιρα του Ιβανωφείου έστειλε το μήνυμά του στον κόσμο της ομάδας:

«Γνωρίζω ότι ο Ηρακλής έχει τρελούς οπαδούς, οι οποίοι λατρεύουν με πάθος την ομάδα τους και είναι το μεγαλύτερο κομμάτι του κλαμπ. Θέλουμε να τους κάνουμε χαρούμενους και υπερήφανους για την ομάδα τους και για τον τρόπο, που θα αγωνίζεται στο γήπεδο. Στο τέλος της ημέρας το πιο σημαντικό κι αυτό που μετράει πιο πολύ είναι να παλεύει η ομάδα στο παρκέ και να παίζει, με το υψηλότερο επίπεδο ενέργειας και έντασης. Να έχει τη δική της ταυτότητα και πάθος πολεμιστή, σαν τον ΗΡΑΚΛΗ. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι. ΗΡΑ ΟΛΕ!»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.