ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πετάει για Μαδρίτη ο Χούλιαν Άλβαρες

Metrosport Team07 Αυγούστου 2024

Έτοιμος να αφήσει την Premier League και τη Μάντσεστερ Σίτι για χάρη της λα λίγκα και της Ατλέτικο Μαδρίτης εμφανίζεται ο Αργεντίνος πρωταθλητής κόσμου Χουλιάν Άλβαρες. Οι «ροχιμπλάνκος» για να κάνουν δικό τους τον νεαρό στράικερ και να γεμίσουν το «οπλοστάσιο» τους θα πληρώσουν 95 εκατομμύρια ευρώ στους «πολίτες».

Όπως κάθε Αργεντίνος ποδοσφαιριστής που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και ο Άλβαρες έχει το δικό του παρατσούκλι το οποίο είναι La arana ( αράχνη). Γεννήθηκε το 2000 την τελευταία μέρα του Γενάρη στο Καλτσίν, ένα χωριό κοντά στην Κόρδοβα. 

Έχει αγωνιστεί σε όλα τα τμήματα της εθνικής του ομάδας. Με την «αλμπισελέστε» μετρά 36 συμμετοχές και 9 γκολ μαζί με 2 ασίστ. Την ποδοσφαιρική του καριέρα την ξεκίνησε στην ιστορική Ρίβερ Πλέιτ, όπου και αγωνίστηκε από το 2018 μέχρι το 2022. Η Σίτι δαπάνησε 20 εκατομμύρια για να τον προσθέσει στη... φαρέτρα της. Σε συλλογικό επίπεδο, σε 223 εμφανίσεις έχει πετύχει 90 τέρματα και 23 ασίστ.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί για τον ίδιο, είναι πως αν και μόλις 24 ετών μετρά ήδη 14 τίτλους με high-light την κατάκτηση του Champions League, αλλά και του Mundial την σεζόν 2022-2023. Σε συνδυασμό με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που κατακτά τρεμπλ σε μια χρονιά με αυτά τα δύο βαρύτιμα τρόπαια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.