Πετά πολύ ψηλά ο Πρωταθλητής! Δεν τον φθάσουν τα εκ «πηγών» ... «αναβλύζοντα» ψεύδη

Αρις Νικολάκης18 Ιουλίου 2024

Εμφανίσθηκαν ξανά, μανά κάποιες “πηγές”. Εκείνες από τις οποίες “αναβλύζουν” ψεύδη κατά του Πρωταθλητή. Την δουλειά τους κάνουν αλλά δεν την κάνουν ορθά. Δουλειά τους, λέμε εμείς, είναι να πείσουν πως ο Πρωταθλητής είναι δορυφόρος. Δεν πείθουν παρά τις απέλπιδες προσπάθειες τους, να πείσουν. Αιτία; Μα, από γεννησιμιού του ο ΠΑΟΚ - κι ως εστεμμένος Πρωταθλητής κι ως εστεμμένος Κυπελλούχος - ήταν πλανήτης! Όπως τον διαβάζετε: Πλανήτης. Ουδέποτε στη μακρά ιστορία του ήταν δορυφόρος.

Για να το κάνουμε πιο λιανά... Ο ΠΑΟΚ δε ρυμουλκήθηκε. Δεν συμουλκείται. Ακόμη και στα πέτρινα του χρόνια πορευόταν, όπως πορευόταν, ως φτωχός και μόνος καουμπόι. Του “δικέφαλου” οι τράχηλοι ζυγόν δεν υποφέρουν. Χρόνια τώρα και στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο επιχείρησαν και πολιτικές κι αθλητικές δυνάμεις να του καθίσουν στους σβέρκους του “δικέφαλου”. Έμειναν με το επιχείρημα.

Ως εκ τούτων προκαλεί εντύπωση πως και γιατί αυτές οι “πηγές” ανεξάντλητες “αναβλύζουν “ ψεύδη για τον Πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Μήτε το γνωστό δόγμα “Λέγε, λέγε... Κάτι θα μείνει” δε χωρά στην περίπτωση αυτών των “πηγών”. “Ένα επαναλαμβανόμενο ψέμα, εξελίσσεται σε  αλήθεια”, έλεγε ο Βλαδίμηρος Λένιν. Ναι, πολλά ψέματα κτίζουν μια αλήθεια αλλά... Είναι σαθρά υλικά. Κτίζουν στην άμμο παλάτια. Δεν έχουν θεμέλια. Είναι μετέωρα. Καταρρέουν το ένα μετά το άλλο.

Ο ΠΑΟΚ ως Οικογένεια ήταν αναντάμ παπαντάμ “έθνος ανάδελφον”. Ούτε ρυμουλκό ήταν, ούτε ρυμουλκούμενο. Δεν είχε και δεν έχει... συγγένειες. Συμμαχίες και συνεργασίες κατά καιρούς έκανε για συγκεκριμένους λόγους και στόχους. Συμφωνίες επίσης, έκανε εξυπηρετώντας τα δικά του συμφέροντα και μόνον. Κοινά μέτωπα δεν έκανε. Δεν κάνει. Δε θα κάνει.

Ξέρετε γιατί; Επειδή ο κόσμος του Πρωταθλητή ΠΑΟΚ δεν τα γουστάρει κάτι τέτοια. Δεν τα σηκώνει. Τα απορρίπτει και δη μετά βδελυγμίας. Δεν τα συζητά καν. Έστω κι εάν κάποιες “πηγές” επιμένουν να “αναβλύζουν” σχετικά ψεύδη. Δεν διαψεύδουμε εμείς. Τα γεγονότα διαψεύδουν.

Και δεν είναι σύμπτωση η εκ νέου λειτουργία αυτών των “πηγών”. Είχαν στερέψει. Κι αίφνης “αναβλύζουν” ψεύδη. Το πράττουν εκ του πονηρού σε μία περίοδο κατά την οποία ο κόσμος του Πρωταθλητή δεν πατά γερά. Κακώς, κάκιστα. Δεν πατά γερά. Αμφιταλαντεύεται καθώς, όπως αυτός ο κόσμος σκέφτεται, ο Πρωταθλητής δεν ενισχύεται μεταγραφικά. Καθίσταται έτσι ευάλωτος σε ψεύδη. Αν και γνωρίζει καλά πως είναι ψεύδη... Ταράσσεται!

Η... ταραχή του προσφέρει χώρο και χρόνο στις “πηγές”, για να “αναβλύσουν” ψεύδη. Και τον “χαλούν” αν και γνωρίζει την πάσα αλήθεια. Ο ΠΑΟΚ έχει συνοδοιπόρο τον κόσμο και μόνον τον κόσμο του. Αυτός ο ΠΑΟΚ, ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη, αυτόν τον κόσμο γνωρίζει.

Αυτόν εμπιστεύεται. Και δικαιώνεται. Κατ’ αντιστοιχία αλλά κατ’ αναλογία αυτός ο κόσμος, αυτόν τον ΠΑΟΚ, τον Πρωταθλητή ΠΑΟΚ γνωρίζει. Αυτόν εμπιστεύεται. Και δικαιώνεται.

Με λίγα λόγια; Τζάμπα κόπο κάνουν οι “πηγές” επιχειρώντας να κάνουν την δουλειά τους. Δεν την κάνουν τελικά. Όσα και να “αναβλύζουν” ψεύδη, τον Πρωταθλητή δεν τον φθάνουν. Έχει πετάξει πλέον, πολύ, πάρα πολύ ψηλά..

Σημασία βέβαια, έχει να συνεχίσει, να πετά τόσο ψηλά. Να διαθέτει την ανάγκη ιπποδύναμη, για να πετά τόσο ψηλά. Το πιάσατε το υπονοούμενο... Είμαστε απόλυτα σίγουροι πως δεν σάς ξέφυγε. Το πιάσατε το υπονοούμενο!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.