Περιμένοντας στραβοπατήματα αλλά και… ευνοϊκές συγκυρίες

Δημήτρης Μπούζας12 Απριλίου 2023

Δεν υπάρχει λόγος να αναλωθούμε σήμερα σε σχόλια που έχουν σχέση με το τι έφταιξε και ο ΠΑΟΚ έχασε την επαφή του με την κορυφή. Λίγο – πολύ οι αιτίες είναι γνωστές, όπως το ίδιο είναι γνωστό και ποιοι τις μοιράζονται. Έστω και δίχως να τις αναγνωρίζουν και να τις αναλαμβάνουν. 

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ αδέκαστος κριτής, παρά την τεράστια προσπάθεια της χειραγώγησης του και του αποπροσανατολισμού που υφίσταται, έχει καταλήξει στην δική του ετυμηγορία. Η οποία συμπεριλαμβάνει δίχως την παραμικρή προκατάληψη, όλους όσους «διαχειρίζονται» την προσπάθεια που επιβάλλεται να καταβληθεί ώστε η ομάδα να διακριθεί, κατακτώντας διακρίσεις και στόχους, ανάλογους του μεγέθους και του κύρους του λαοφιλέστατου συλλόγου. 

Διοίκηση, τεχνικός διευθυντής, κόουτς και παίκτες, έχουν μερτικό ευθύνης αναλογικά με δίκαιο καταμερισμό. Λιγότερο υπεύθυνος από όλους ο μεγαλομέτοχος, παρά την προσπάθεια ορισμένων να του φορτώσουν αδιαφορία ή παραλείψεις και απουσίες από τις υποχρεώσεις του. 

Ο Ιβάν έβαζε και βάζει ένα σκασμό λεφτά. Το ποιοι και πως τα διαχειρίστηκαν έχει σημασία. Πάμε όμως στα «ζέοντα» και «τρέχοντα», τα οποία έχει μπροστά της σήμερα η ομάδα και χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, από τη στιγμή που τα πλέι οφ έχουν ακόμη δρόμο και η σεζόν δεν ολοκληρώθηκε… με κάποιους στόχους που απέμειναν να είναι εφικτοί και ως εκ τούτου θεωρείται αναγκαία η προάσπιση τους. Θεωρούμε βασικό στόχο την κατάκτηση του κυπέλλου και δευτερεύοντα αυτόν της τρίτης θέσης ή ότι άλλο ήθελε προκύψει πέραν αυτής. Βέβαια αυτό το τελευταίο μπορεί να έρθει αν συμβούν μερικά στραβοπατήματα συγκεκριμένων ανταγωνιστών, που θα συνοδεύονται από ιδανικούς συσχετισμούς και ευνοϊκές συγκυρίες. 

Η ρευστή κατάσταση στα πλέι οφ, ως εκ τούτου υποχρεώνει τους έχοντες την ευθύνη, να θωρακίσουν τις προοπτικές κατάκτησης του κυπέλλου, να κινηθούν άμεσα και δυναμικά, ώστε να αναστρέψουν την κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώθηκε και με την δική τους ευθύνη. Κάτι που σημαίνει ότι ο τελικός επιβάλλεται να γίνει στο «Πανθεσσαλικό», όπως άλλωστε το επιτάσσει και η προκήρυξη. 

Ήταν μεγάλο λάθος οι υπεύθυνοι του ΠΑΟΚ να αποδεχθούν αβασάνιστα και από την πρώτη στιγμή, το σενάριο της αλλαγής έδρας που ευνοούσε εκ των πραγμάτων τον οποιοδήποτε από τους δύο θα ήταν αντίπαλος του δικεφάλου. 

Ο επίσημος ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή έχει χρέος να στηλώσει τα πόδια και να μην μετακινηθεί ούτε ένα βήμα από την προκήρυξη και το «Πανθεσσαλικό». Το αντίθετο θα σημαίνει ασυγχώρητη παραχώρηση των δικαιωμάτων του και συμπόρευση με προσχεδιασμένο σενάριο να ακυρωθεί η προκήρυξη. Ο Μπέος δείχνει διαθέσεις συμβιβασμού και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

ΥΓ1: Το πόσο βαθιά και ισχυρή είναι η «ανίερη συμμαχία» των δυο μιντιαρχών (σε επιχειρηματικό αλλά και ποδοσφαιρικό επίπεδο), επιβεβαιώθηκε και με την εκτός τόπου, χρόνου και πέραν πάσης φαντασίας υπόκλιση του Φον Καραπαπά, ο οποίος παρότι καθυβριζόμενος επί 90 λεπτά από τους πράσινους οπαδούς, υπέβαλε τα σέβη του στον νικητή κόουτς των αντιπάλων Γιοβάνοβιτς. Απίστευτο και όμως αληθινό. Όσο για τη διευκρίνηση που πήγε να δώσει μετά την επίθεση που δέχθηκε από το λιμάνι για αυτήν την «αποτρόπαιη» πράξη του, αδιαμφισβήτητα θεωρείται μια θεαματική αλλά και επικίνδυνη για τα κιλά του κωλοτούμπα.

ΥΓ2: Να γελάς και να κλαις, διαπιστώνοντας μέχρι ποιου σημείου μπορούν να φτάσουν ορισμένοι, προκειμένου να στηρίξουν παράγοντες, προπονητές και ιδιαίτερα τεχνικούς διευθυντές. Δεν διστάζουν να πυροβολούν προκλητικά και επιλεκτικά παίκτες άξιους, προκειμένου να προωθήσουν δευτεροκλασάτους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση ενός συμπαθητικού και φιλότιμου επιθετικού, τον οποίο με ολοσέλιδα αφιερώματα και ακατανόητες συγκρίσεις, επιχειρούν να του φιλοτεχνήσουν το βιογραφικό, καθιστώντας το εφάμιλλο του Χάρι Κέιν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.