Περηφάνια για την εμφάνιση και πίκρα για το αποτέλεσμα

Δημήτρης Μπούζας26 Σεπτεμβρίου 2024

Θα τολμήσω να πω πως αυτός ο ΠΑΟΚ μπορούσε και θα έπρεπε να κλείσει το φύλλο αγώνα, με ένα αποτέλεσμα που θα άφηνε άφωνους τους παίκτες, τους επιτελείς και τους οπαδούς της ομάδας των … εκατομμυρίων! Ναι, ήταν σε υψηλό επίπεδο η εμφάνιση και η απόδοση του, με κάποιες ρωγμές βέβαια, τις οποίες πλήρωσε ακριβά, με την κακή του μοίρα να αρχίζει τη ζημιά (αυτογκόλ), η οποία έκλεισε τον κύκλο της στο τελευταίο δευτερόλεπτο της καθυστέρησης, με ένα γκολ όταν πλέον είχε χαθεί και η κάθε ελπίδα ισοφάρισης. Και το λέμε αυτό γιατί φεύγοντας με το 2-1 και όχι με το 3-1, είναι σίγουρο πως οι πανηγυρίζοντες υπεράσοι των εκατομμυρίων και οι οπαδοί τους, δεν θα ένιωθαν τόσο ικανοποιημένοι, από τη στιγμή που πρόβαλαν σαν το αδιαμφισβήτητο φαβορί απέναντι σε έναν αντίπαλο που τον θεωρούσαν όλοι ξεγραμμένο πριν από τον αγώνα.

Το να σε στριμώξουν οι… ξεγραμμένοι και από τύχη να βρεθείς σε κρίσιμα σημεία του αγώνα να προηγείσαι με αυτογκόλ και μετά την ισοφάριση να διασωθείς από σίγουρες παραβιάσεις της εστίας σου, την οποία αγωνιωδώς και ενστικτωδώς προσπαθούσαν να υπερασπιστούν οι αμυντικοί σου, «κάτι» λέει στη γενική εκτίμηση του αγώνα. Σαφώς έχασες και εσύ κάποιες ευκαιρίες. Όμως ευκαιρίες – μάτια έχασαν και οι φιλοξενούμενοι. Που θέλω να καταλήξω; Στην άποψη ότι ο χθεσινός ΠΑΟΚ με την εμφάνιση του διέγραψε με ένα μεγάλο μπλάνκο αυτή τη μεγάλη διαφορά που υποστήριζαν πως είχε με την ομάδα που φιλοδοξεί να κατακτήσει τον τίτλο του θεσμού.

Το σκορ όπως διαμορφώθηκε με το αυτογκόλ και το «επιπλέον» του τελευταίου δευτερολέπτου, δείχνει πως έγινε μια μεγάλη και σκληρή μάχη για το ποιος θα επικρατήσει. Κι επιπρόσθετα ότι ο ηττημένος κυνηγήθηκε από τη μοίρα του. Να το κλείσουμε όμως εδώ το θέμα της «διαφοράς» με την ομάδα των πλουσίων. Νομίζουμε πως δεν φάνηκε και τόσο.

Ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του έδωσαν χθες μια ποδοσφαιρική παράσταση υψηλού επιπέδου. Ίσοι προς ίσους! Έτσι κύλησε η χθεσινή μάχη, ή αν θέλετε υπήρξαν κάποιες λίγες, ελάχιστες «αποστάσεις», από όσα κυκλοφόρησαν ευρέως πριν από τον αγώνα. Χάρμα ιδέσθαι η τακτική. Βγήκαν αρκετές φάσεις για γκολ. Αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς οι διατηρούντες την υπεροχή. Όλα κυλούσαν ομαλά και προγραμματισμένα, μέχρι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του ο φιλότιμος Μπάμπα. Αντέχοντας και σε αυτό ακόμη το πλήγμα, οι Πρωταθλητές Ελλάδας αντέδρασαν, ισοφάρισαν, κυνήγησαν την πρωτοπορία στο σκορ. Συνέχισαν, χτυπώντας στα ίσα τον αγώνα. Επαναλαμβάνουμε και υποστηρίζουμε την άποψη ότι ο χθεσινός ΠΑΟΚ πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση, η οποία δυστυχώς δεν είχε το ανάλογο αποτέλεσμα.

Προχωρώντας στην ατομική απόδοση των παικτών που χρησιμοποιήθηκαν, μένω σταθερά στην εκτίμηση ότι σχεδόν όλοι διακρίθηκαν για το πάθος τους. Απίστευτος ο Κοτάρσκι, από κοντά ο Ότο. Κετζιόρα, Κόλεϊ και ο άτυχος Μπάμπα σε καλά επίπεδα. Μέγας ο Μαντί Καμαρά, εξίσου καλός και ο Οζοντόεφ. Τάισον, Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, προκάλεσαν αρκετό πονοκέφαλο στην άμυνα των Τούρκων. Βελτιωμένος και ο Τσάλοφ, όσο είχε δυνάμεις. Επιστρέφουν όλοι τους στις υποχρεώσεις τους για το εθνικό πρωτάθλημα με ψηλά το κεφάλι. Το γεγονός ότι καταχειροκροτήθηκαν από τους ηρωικούς εκδρομείς, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Με εμφανίσεις σαν την χθεσινή, οι στόχοι της χρονιάς φαίνονται ακόμη πιο… προσβάσιμοι.

ΥΓ: Μετά τον αγώνα ο προπονητής της Γαλατάσαραϊ έκανε την παρακάτω δήλωση: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά και γενικότερα στην ομάδα του ΠΑΟΚ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.