Περηφάνεια, Αντίσταση, Όνειρο, Κατάκτηση

Γιώργος Καστάνης16 Μαΐου 2024

Τέσσερις λέξεις που περικλείουν μέσα τους, όλο το μεγαλείο που εκφράζει τον κάθε φίλαθλο του ΠΑΟΚ. Τέσσερις λέξεις που αποδεικνύουν το μεγαλείο αυτής της ομάδας, κόντρα σε κάθε…. λογική. Ο Δικέφαλος, αυτή την στιγμή βρίσκεται στην τελική ευθεία για την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος που εφόσον επιτευχθεί, θα θεωρείται και δικαιολογημένα ως το πιο μάγκικο από την καθιέρωση της πρώτης εθνικής.

Δεν είναι μόνο η τρίτη συνεχόμενη νίκη του ΠΑΟΚ επί μίας μεγάλης αθηναϊκής ομάδας. Και τι νίκη βεβαίως. Μιλάμε για συντριβή του Παναθηναϊκού, για την απόλυτη κυριαρχία του Δικεφάλου σε όλους τους τομείς και την επιβεβαίωση όλων εκείνων που πίστευαν πως αυτή η ομάδα δίκαια βρίσκεται στην πρώτη θέση. Και είναι έτοιμη να την κατακτήσει οριστικά και αμετάκλητα, στην έδρα ενός μισητού αντιπάλου.

Μετά την ισοπαλία με αντίπαλο την Λαμία, ο ΠΑΟΚ έψαχνε ένα μεγάλο θαύμα. Κέρδισε κατά σειρά, την ΑΕΚ με σκορ 3-2, τον Ολυμπιακό με σκορ 2-0 και τον Παναθηναϊκό με σκορ 4-1 στην Τούμπα. Τρείς συνεχόμενες νίκες με αντιπάλους ομάδες από το τέως ΠΟΚ που δεν θυμάμαι σε χρονικό διάστημα λίγων ημερών να έχουν καταγραφεί στο παρελθόν. Ίσως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία, κατά την οποία ο Δικέφαλος κέρδισε κατά κράτος τους τρείς μεγάλους αντιπάλους του.

Είναι πρώτος με 77 βαθμούς και η ΑΕΚ ακολουθεί με 75. Θέλει μόνο νίκη στο Κλεάνθης Βικελίδης με αντίπαλο τον Άρη, για να σφραγίσει την πρώτη θέση και το Πρωτάθλημα με 80 βαθμούς. Όσους είχε κατακτήσει και το 2019, πριν από πέντε χρόνια. Θέλει να πετύχει κάτι το ανεπανάληπτο. Θέλει να ολοκληρώσει το θαύμα. Μπορεί; Ασφαλώς και μπορεί. Έχει μία τρομερή ψυχολογία, την φλόγα του νικητή, την πειθαρχία σε όλα τα επίπεδα. Και την θέληση. Απέναντι σε έναν αντίπαλο, τον Άρη, που λίγες ημέρες μετά θα επιδιώξει να διεκδικήσει το Κύπελλο Ελλάδας.

Γίνονται θαύματα αυτή την εποχή; Θα το μάθουμε ολοκληρωτικά το βράδυ της Κυριακής. Σίγουρα όμως, αυτή η πορεία του ΠΑΟΚ αποτελεί ένα μικρό θαύμα. Είναι κάτι το ξεχωριστό. Και το Πρωτάθλημα, είναι μπροστά του. Τον κοιτάει στα μάτια και του φωνάζει: Ελα πάρτο, το αξίζεις. Είσαι η καλύτερη ομάδα. ΠΑΟΚ μπορείς. Το βράδυ της Κυριακής. Για να γράψεις μία χρυσή σελίδα στην πολυετή ιστορία σου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.