Το 18χρονο «ταυράκι» έδειξε πολλά με το σεντερφορίσιο γκολ

Δημήτρης Μπούζας15 Ιανουαρίου 2024

Όμορφο ποδόσφαιρο. Έτσι θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς το χθεσινό παιχνίδι της ομάδα του ΠΑΟΚ, αποφεύγοντας τους όποιους άλλους στερεότυπους χαρακτηρισμούς και κλισέ εκτιμήσεις. Κι αυτό βέβαια σε ότι αφορά την απόδοση των νικητών, οι οποίοι σε ολόκληρο το 90λεπτο είχαν μια πολύ καλή και σταθερή εικόνα. Ίσως η χθεσινή εμφάνιση να είναι μια από τις πλέον συγκροτημένες ποδοσφαιρικά. Κι αυτό γιατί σε κανένα σημείο του αγώνα δεν υπήρξαν «κενά» και… αμφισβητήσεις. 

Όχι βέβαια για το ποια ομάδα ήταν αυτή που δικαιούταν το τρίβαθμο, γιατί αυτό ήταν ολοφάνερο. Αλλά για το αν η υψηλού επιπέδου παράσταση που έδιναν οι γηπεδούχοι θα είχε την σταθερότητα και την διάρκεια σε ολόκληρο τον αγώνα και όχι περιστασιακά σε κάποια διαστήματα. Ο πρώτος της βαθμολογίας μετά τα όσα έδειξε και απέδειξε χθες, δικαιούται να υποστηρίζει πως η πρωτιά του πάει γάντι και την αξίζει πέρα ως πέρα. Ναι, ήταν εξαιρετική η εμφάνιση το επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά, χωρίς να δίνουμε μεγαλύτερη αξία στο άνετο αποτέλεσμα από τη γενική εικόνα της ομάδας. 

Ευχαριστήθηκαν «μπάλα» όσοι είδαν το παιχνίδι. Οι οποίοι βέβαια περιορίζονται μπορούμε να πούμε μόνο στους φίλους του δικέφαλου, από τη στιγμή που τα δυο συνδρομητικά ανταγωνιζόμενα και ικανοποιώντας τις μικροψυχίες και πελατειακές σκοπιμότητες, «φρόντισαν» τα δύο παιχνίδια στα οποία συμμετείχαν τρεις από τους τέσσερις ανταγωνιστές του πρωταθλήματος, να γίνουν την ίδια ώρα. Προσπερνώντας το διαστροφικό ποδοσφαιρικά φαινόμενο, να βλέπεις τον Κωνσταντέλια στον πάγκο και όχι στο βασικό σχήμα, είμαστε υποχρεωμένοι να αποδεχθούμε και να χειροκροτήσουμε, ότι στη συνέχεια απολαύσαμε. 

Όπως προαναφέραμε ο χθεσινός ΠΑΟΚ ήταν μια εξαιρετικά συγκροτημένη και συντονισμένη ομάδα. Πέρα από την πειθαρχημένη συμπεριφορά και την άψογη και σταθερή τακτική, σε ατομικό επίπεδο οι περισσότεροι από τους παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν έπιασαν υψηλό δείκτη απόδοσης. Προσωπικά πιστεύω πως η ικανοποίηση των φίλων του ΠΑΟΚ είναι απόλυτα δικαιολογημένη και ως ένα σημείο αρκετά μεγάλο, ότι ενισχύθηκε από την εμφάνιση του νεαρού Τζίμα. Το 18χρονο «ταυράκι» έδειξε πολλά και ενθαρρυντικά. Σεντερφορίσιο 100% το γκολ που πέτυχε. Τον ένιωσαν οι αμυντικοί για τα καλά στις αερομαχίες. Θα λέγαμε πως το… κερασάκι στην τούρτα της άνετης επικράτησης, ήταν ο χαρισματικός πιτσιρικάς, προϊόν κι αυτός της γόνιμης δουλειάς που γίνεται στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ.

Ο Κοτάρσκι δεν ανησύχησε. Ο Σάστρε ευάλωτος - όπως πάντα – αμυντικά, διόρθωσε την εικόνα του με την επιθετική του δραστηριότητα στο β΄ ημίχρονο. Σταθερός ο Κετζιόρα, όπως και ο Κουλιεράκης. Στη πρώτη γραμμή των διακριθέντων ο Μπάμπα. Δυο λόγια και για τη διαιτησία. Δυστυχώς είχαμε επανάληψη του φαινομένου του προηγούμενου αγώνα, με το δίδυμο πρώτου και VARίστα. 

Ο Τσακαλίδης από τη Χαλκιδική και ο Κατοίκος από την Αθήνα, δεν στάθηκαν ούτε για δευτερόλεπτο σε δύο φάσεις πεντακάθαρες, που η μπάλα έπρεπε να στηθεί στο σημείο του πέναλτι. Φάσεις τις οποίες προσπέρασε πολύ γρήγορα και το συνδρομητικό (NOVA). Δεν περιμέναμε βέβαια να τις σχολιάσει, αλλά να τις δείξει επαναληπτικά και όχι μόνο μια φορά, ώστε ο κόσμος να αντιληφθεί ακριβώς τι έγινε τη συγκεκριμένη στιγμή και στις δύο περιπτώσεις.

ΥΓ: Κούρασε ο συμπαθής ποινικολόγος με τις διαμαρτυρίες του και με τα όσα συνήθως τις συνοδεύει (απαραίτητος σε όλα ο… περιβόητος Γιαννάκης και η εγκληματική συμμορία). Χθες ξεσπάθωσε εναντίον ενός διαιτητή που έπαιξε 50-50, με τον οποίο έχει κερδίσει ο Ολυμπιακός άπειρες φορές, με συνέπεια στο χώρο της διαιτησίας να τον χαρακτηρίζουν άχαστο, όταν πρώτος διαιτητής είναι ο χθεσινός. Ο Μανούχος χθες για τον Αλέξη δεν ήταν αυτός που γνώριζε και ήθελε πάντοτε να το διαιτητεύει το λιμάνι. Κι αυτό γιατί έπαιξε δίκαια. Ως εκ τούτου τα περί εγκληματικής συμμορίας και τα παρόμοια, όχι απλά περιττεύουν, αλλά προκαλούν και θυμηδία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.