Πέρα από την μπάλα… Ολοταχώς προς τη συμφορά!

Αρις Νικολάκης25 Αυγούστου 2024

Μας αρέσει, δε μάς αρέσει… Ο Ιωσήφ Στάλιν ήταν μέγιστος ηγέτης. Κι ορισμένες αναφορές του έχουν μέγιστη σημασία. Μία εξ αυτών είναι η περί της λήθης: «Όπλο των πολιτικών είναι η λήθη των λαών»! Με άλλα λόγια; Η κοντή τους μνήμη…

Η μνήμη των λαών κονταίνει, όταν δεν υπάρχει φωνή να τη μακραίνει. Τέτοια φωνή ήταν και χάθηκε του φιλοσόφου Χρήστου Γιανναρά. «Έφυγε» αφήνοντας μας κληρονομιά πολλά σημαντικά έργα του. Κι ένα από αυτά τα έργα του αφορά την ανάγκη της εποχής: «Να επαναστατήσει η αξιοπρέπεια».

Αμήν και πότε…

Ελάχιστα είδατε. Ελάχιστα ακούσατε περί του πεφωτισμένου Έλληνα. Ελάχιστα ειπώθηκαν. Δεν ήταν δα πρωταγωνιστής σε σίριαλ. Δε συμμετείχε ριάλιτι. Για να δείτε πολλά. Για να ακούστε πολλά. Για να ειπωθούν πολλά.

Κρίμα για τον Ελληνισμό. Τον καθιστά φτωχότερο η απώλεια μιας φωνής, μιας κραυγής απελπισίας για το Έθνος μας!

Ανάμεσα σε όλα τα έργα του επιτρέψτε μας, να ξεχωρίσουμε ένα στην «Καθημερινή». Με τίτλο «Ολοταχώς προς τη συμφορά» ανέφερε τότε για την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών της τέως (συγ)Κυβέρνησης: «… Η πιο χοντροκομμένη αναλήθεια παγιώνεται στις συνειδήσεις σαν ραφινάτη αλήθεια. Ακούνε οι Έλληνες τον κυρίως αυτουργό της πρόσφατης ιεροσυλίας (ασέλγειας στην ελληνικότητα της Μακεδονίας), πρωθυπουργό Τσίπρα, ή τους νηπιακά μωρόπιστους, προσήλυτους στην ιεροσυλία, βουλευτές (των ΑΝΕΛ ή του «ποτάμιου» αλαλούμ), τους ακούνε να αγλαΐζουν, με διθυραμβικές κενολογίες, την καθοδηγούμενη αυτοχειρία του Ελληνισμού. Και είναι σαν να διαβάζουν την Ιστορία τους με αντεστραμμένους τους ρόλους των ηρώων της… Είναι σαν να ακούει ο πολίτης τον Κολοκοτρώνη «να τα βρίσκει» με τον Δράμαλη ή τον Ιμπραΐμ κερδίζοντας τον δόλιο έπαινο της Ιερής Συμμαχίας και την «καλή γειτονία» με τους αδίστακτους Οθωμανούς….»!

Βολεύονται πολλοί, πάρα πολλοί με την αφωνία στα εθνικά μας θέματα. Ή με την πολυφωνία της άκρατης κι ανούσιας πολυλογίας. Βολεύονται πολλοί, πάρα πολλοί με την έλλειψη βαρυσήμαντων απόψεων όπως του εκλιπόντα φιλοσόφου. Στόχος τους ήταν , είναι και θα είναι η λήθη του λαού μας.

Αυτοί ναι… Είναι πολλοί, πάρα πολλοί. Εμείς όμως, είμαστε περισσότεροι. Είμαστε και δυνατότεροι. Θα κάνουμε εμείς στην πάντα, για να περνούν αυτοί τα πάντα; Ολοταχώς προς τη συμφορά;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.