Πέντε οι χαμένοι βαθμοί για τον ΠΑΟΚ αφού ξέχασε πώς να βρίσκει δίχτυα

Στέλιος Γρηγοριάδης18 Σεπτεμβρίου 2023

Το κοντέρ έγραψε για τον ΠΑΟΚ το νούμερο 5 μετά το χθεσινό ματς με τον Αρη. Πέντε χαμένοι βαθμοί σε τέσσερα ματς, από τα οποία τα τρία στην Τούμπα. Τέσσερα ματς, χωρίς σε κανένα να είναι αντίπαλος ο Ολυμπιακός, ή ΑΕΚ ή ο Παναθηναϊκός.

Φυσικά, ήταν σαφώς ανώτερος από τον Αρη, ήταν η ομάδα, που, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά, όπως και στο Ηράκλειο, πλήρωσε το γεγονός ότι δεν βρήκε τρόπο να σκοράρει. Και όχι μόνο αυτό, αλλά δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει ούτε μία κλασική ευκαιρία.

O ΠΑΟΚ πήρε αμέσως τον έλεγχο στο παιχνίδι και στο πρώτο ημίχρονο τα είχε όλα εκτός από το γκολ. Πολλά τρεξίματα, φοβερό πρέσινγκ, κλεψίματα της μπάλας, ωραία κυκλοφορία, εξαιρετικούς συνδυασμούς, αλλά το πάσινγκ γκέιμ δεν κατέληγε ούτε σε τελική ενέργεια με καλές προϋποθέσεις, ούτε σε τελική πάσα που θα έφερνε κάποιον παίκτη σε θέση βολής. Κι αυτό γιατί, τις περισσότερες φορές, το πάσινγκ γκέιμ έφτανε και μέσα στη μεγάλη περιοχή του Αρη, εκεί όπου υπήρχαν πάντα δέκα αμυνόμενοι για να καταστρέψουν τις επιθέσεις των παικτών του ΠΑΟΚ.

Τα δίδυμα Μπάμπα-Τάισον και Βιειρίνια-Ζίβκοβιτς λειτούργησαν περίφημα, το ίδιο και ο Κωνσταντέλιας, ο Σαμάτα προσπαθούσε να γίνει κι αυτός παραγωγικός κινούμενος παντού στην επίθεση και οι μόνοι που υστερούσαν σε ταχύτητα και εμπνεύσεις ήταν ο Οζντόεφ και ο Μεϊτέ, σαφώς πιο βαρείς από όλους τους υπόλοιπους.

Μια κοντινή κεφαλιά του Εκόνγκ και ένα δυνατό σουτ του Ζίβκοβιτς απέκρουσε ο Κουέστα, ενώ ο Ντουκουρέ έστειλε την μπάλα άουτ με μια κοντινή κεφαλιά, στις τρεις καλές στιγμές σε όλο το πρώτο ημίχρονο.

Το δεύτερο ήταν ακόμη πιο φτωχό σε θέαμα, σε φάσεις και σε ουσία. Είχε να παρουσιάσει μια κεφαλιά άουτ του Κουλιεράκη, ένα σουτ άουτ από τον Κάρσον και τίποτε άλλο. Εκτός, βέβαια, από το ωραίο γκολ του Ντεσπόντοφ, το οποίο δεν «μέτρησε» γιατί το VAR «συνέλαβε» σε θέση οφ σάιντ τον Μπράντον, πριν στρώσει την μπάλα στον Βούλγαρο.

Ο ΠΑΟΚ έριξε την απόδοσή του και «ανέβηκε» πάλι στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά, παρά τις αλλαγές που έγιναν από τον Λουτσέσκου, παρέμεινε ακίνδυνος μέχρι τη λήξη. Το ίδιο και ο Αρης, ο οποίος ήταν ακόμη πιο “λίγος” επιθετικά από ό,τι στο πρώτο ημίχρονο, πήρε όμως τον βαθμό χάρη στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία του. Αλλωστε, ήταν σαφές ότι πάσχει από ομοιογένεια και ότι θα χρειαστεί χρόνος να την αποκτήσει.

Το ερώτημα με το οποίο έμειναν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι πώς γίνεται η ομάδα τους να μην μπορεί να νικήσει έναν τόσο κακό Αρη. Αλλά η απάντηση δόθηκε από τους ίδιους τους παίκτες στο χόρτο. Ηταν η ίδια που έδωσαν χάνοντας από τον ΟΦΗ: Οταν δεν σκοράρεις, δεν μπορείς να νικήσεις. Μπορείς μόνο να χάσεις.

Ενα άλλο ερώτημα τίθεται, δυστυχώς, πρόωρα: Μια ομάδα που χάνει από τον ΟΦΗ, που δεν μπορεί να κερδίσει έναν «ασυνάρτητο» ακόμη Αρη και χάνει πέντε βαθμούς με το ξεκίνημα του Πρωταθλήματος, μπορεί άραγε να διεκδικήσει τον τίτλο;

ΥΓ. Κάκιστος ο Παπαπέτρου. Είδε σπρωξίματα που δεν έγιναν, δεν είδε αυτά που έγιναν, σφύριξε ανάποδα φάουλ, σε επιθετικό του Οζντόεφ έδωσε φάουλ σε βάρος του Ντουκουρέ γιατί αγκάλιασε την μπάλα, αλλά όχι και δεύτερη κίτρινη που θα ήταν δεύτερη, ενώ προς το τέλος δεν πήρε χαμπάρι ένα καραμπινάτο φάουλ πάνω στον Ζίβκοβιτς λίγο έξω από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής. Κλασικός εκφραστής των ανίκανων και επικίνδυνων Ελλήνων διαιτητών...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.