Πέντε ματς, 15 βαθμοί και απόλυτο αφεντικό!

Metrosport Team07 Φεβρουαρίου 2024

Ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης - Γιώργος Ζαΐρης

Πέντε αγωνιστικές έχουν μείνει μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος και ο Δικέφαλος του Βορρά εκτός από τα δυο εντός έδρας ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό θα πρέπει να αγωνιστεί μακριά από την Τούμπα στα ματς με τον Παναιτωλικό, τον Πανσερραϊκό και τη Λαμία για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος. 

Στόχος του Δικεφάλου φυσικά είναι το απόλυτο, δηλαδή οι 15 βαθμοί που όχι μόνο θα του επιτρέψουν να πάει ως πρωτοπόρος στο μίνι Πρωτάθλημα των δέκα αγωνιστικών αλλά και ως απόλυτο φαβορί γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε και πως οι άλλοι διεκδικητές έχουν αγώνες και μάλιστα οι δυο εξ αυτών παίζουν στην Τούμπα. Για το τυπικό της υπόθεσης να αναφέρουμε πως ο ΠΑΟΚ θα είναι σίγουρα μόνος πρώτος με το τέλος και της 26ης αγωνιστικής αν φέρει τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία, αρκεί αυτή να είναι στο ματς με την ΑΕΚ αφού αφενός θα κρατήσει τη διαφορά στους +2 και αφετέρου δεν θα τον φτάσει ο Παναθηναϊκός ακόμη και αν κερδίσει το ματς της προσεχούς Κυριακής.

Όμως αυτό που ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ είναι μόνο οι νίκες, αυτό έχει στο μυαλό του για το ματς με την ΑΕΚ την προσεχή Κυριακή. Γιατί αφενός θα του δώσει την ευκαιρία να πάει στο +5 από την ΑΕΚ και να διατηρήσει στη χειρότερη περίπτωση τόσο το +3 από τον Παναθηναϊκό και το +9 από τον Ολυμπιακό τον οποίο υποδέχεται αμέσως μετά. Βαδίζοντας λοιπόν προς το φινάλε της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος ας θυμηθούμε το πρόγραμμα των τεσσάρων πρώτων ομάδων του βαθμολογικού πίνακα μέχρι και την 26η αγωνιστική που θα διεξαχθεί στις 3 Μαρτίου. Την αμέσως επομένη έχουμε την κλήρωση των πλέι οφ ενώ στις 7 Μαρτίου ο ΠΑΟΚ θα παίξει το πρώτο του ματς για τους «16» του Conference που θα διεξαχθεί εκτός έδρας με την ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα.

ΠΑΟΚ (50 βαθμοί)

22η αγωνιστική: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

23η αγωνιστική: ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

24η αγωνιστική: Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ

25η αγωνιστική: Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ

26η αγωνιστική: Λαμία ΠΑΟΚ

ΑΕΚ (48 βαθμοί)

22η αγωνιστική: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

23η αγωνιστική: ΑΕΚ-Κηφισιά

24η αγωνιστική: Λαμία-ΑΕΚ

25η αγωνιστική: ΑΕΚ-ΠΑΣ

26η αγωνιστική: Αρης-ΑΕΚ

Παναθηναϊκός (47 βαθμοί)

22η αγωνιστική: Πανσερραϊκός- Παναθηναϊκός

23η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Λαμία

24η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Κηφισιά

25η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Αρης

26η αγωνιστική: ΟΦΗ-Παναθηναϊκός

Ολυμπιακός (41 βαθμοί)

22η αγωνιστική: Ολυμπιακός-ΟΦΗ

23η αγωνιστική: ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

24η αγωνιστική: Ολυμπιακός-Αστέρας Τρ.

25η αγωνιστική: Παναιτωλικός-Ολυμπιακός

26η αγωνιστική: Ολυμπιακός ΝΠΣ Βόλος

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.