Πειστήριο η Τούμπα των φετινών αγωνιστικών απαιτήσεων του Αρη

Βασίλης Μάστορας28 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Αρης πηγαίνει στην Τούμπα για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Μετά την ήττα στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ μπήκε και πάλι στις ράγες. Πέτυχε το καλύτερο δυνατό με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και μάλιστα με ζηλευτή απόδοση.

Το ερώτημα λοιπόν που μπαίνει είναι αν θα μπορέσει να έχει ανάλογη συνέχεια. Μόνο ένα καλό αποτέλεσμα ίσον κανένα, στην προσπάθεια ο Αρης να πετύχει αυτό που για πολλούς είναι το πιο δύσκολο στοίχημα: Να βρεθεί στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα. Μία νίκη στην Τούμπα δεν θα του «κλειδώσει» τον στόχο, αλλά θα είναι ένα καλό μήνυμα για το τι μπορεί να πετύχει φέτος η ομάδα. 

Η επιβεβαίωση ότι το αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό μόνο τυχαίο δεν ήταν. Στον μαραθώνιο του Πρωταθλήματος, μεγαλύτερη αξία έχουν τα αποτελέσματα με τις μικρομεσαίες ομάδες. Αυτά γεμίζουν το βαθμολογικό σακούλι και κρατούν την ομάδα που θέλει να «βλέπει» ψηλά, κοντά στον στόχο. Τα ντέρμπι όμως δίνουν και ψυχολογία στον νικητή. Χρήσιμη για τη συνέχεια.

Όπως αυτή που πήρε ο Αρης μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού και πηγαίνει με άλλον αέρα στην Τούμπα. Είναι ένα συν στην προσπάθεια που θα κάνει αλλά μπορεί να αποδειχθεί κι ένα… μηδενικό, αν δεν κεφαλαιοποιηθεί με προσπάθεια από τους ποδοσφαιριστές των «κίτρινων». Το ντέρμπι είναι ένας διαφορετικός αγώνας, παρότι ο Μάντζιος μίλησε για κοινά σημεία με τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Οι «κίτρινοι» ευτύχησαν να προηγηθούν γρήγορα στον προηγούμενο αγώνα και να πάρουν στα χέρια τους, γρήγορα, τα κλειδιά του αγώνα. Στοιχείο που πάντα επηρεάζει την εξέλιξη ενός ντέρμπι. 

Δεν ήταν όμως μόνον αυτό. Ο Αρης στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, είχε εξαιρετική αγωνιστική συμπεριφορά ανασταλτικά εγκλωβίζοντας τον αντίπαλο. Δεν παρασύρθηκε από την εξέλιξη του και έδειξε προσήλωση στον στόχο. Εικόνα εντελώς διαφορετική από αυτή που έδειξε σ’ όλους τους προηγούμενους αγώνες. Παρόμοια απαιτείτε και στην Τούμπα. Απέναντι σ’ έναν ΠΑΟΚ ο οποίος έχει βάθος στο ρόστερ, άρα δεν σκιάζεται από την υπερπροσπάθεια στην Πόλη. 

Ενός ΠΑΟΚ ο οποίος έχει αδυναμίες αμυντικά, αλλά επιτίθεται απ’ όλες τις πλευρές στο κυνήγι του γκολ. Το ζητούμενο λοιπόν είναι ο Αρης να χαλάσει τον ρυθμό του αντιπάλου, μαρκάροντας ψηλά και αφαιρώντας του το δικαίωμα να έχει τον γνώριμο ρυθμό του. Αυτό είναι το κλειδί της εξέλιξης του ντέρμπι. Η απουσία του Φαμπιάνο δεν προσθέτει μεγάλο πονοκέφαλο στον Μάντζιο. 

Ο Βέλεθ έχει την εμπειρία, αλλά και την ποιότητα για να δώσει λύσεις αμυντικά στην ομάδα. Αν υπάρχει ένα ερωτηματικό είναι η αγωνιστική συμπεριφορά του Μοντόγια που θα αντικαταστήσει τον Μάγιο. Οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν διαφορετικό προφίλ. Χρησιμότερος ο δεύτερος, τόσο ανασταλτικά όσο και στα ανεβάσματα.

Σε κάθε περίπτωση ο Αρης θα πρέπει να έχει ισορροπία στην απόδοση του σ’ όλες τις γραμμές. Και η προσπάθεια να είναι συνολική. Γιατί τα ντέρμπι, όπως έγινε και με τον Ολυμπιακό, δεν τα κερδίζουν τα πρόσωπα, αλλά οι συνεργασίες όλης της ομάδας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.