Πειραιάς-Blue Horizon: Διευρύνονται οι έρευνες της ανθρωποκτονίας του Αντώνη Καργιώτη

Metrosport Team08 Απριλίου 2024

Διευρύνονται οι έρευνες για την ανθρωποκτονία του Αντώνη Καργιώτη στο λιμάνι του Πειραιά. Ο άνδρας βρήκε φρικτό θάνατο τον περασμένο Σεπτέμβρη όταν μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon τον έσπρωξαν και τον έριξαν στη θάλασσα όπου έχασε τη ζωή του.

Σοβαρές είναι οι ενδείξεις για διερεύνηση της ποινικής δίωξης για το αδίκημα της υπόθαλψης και σε άλλα πρόσωπα που βρίσκονται έξω από τον κύκλο των ήδη κατηγορούμενων στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας του Αντώνη Καργιώτη.

Στη φυλακή βρίσκονται οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι μετά το τέλος της δικαστικής έρευνας από την ανακρίτρια, καθώς οι δικαστές απέρριψαν τις αιτήσεις αποφυλάκισης που είχαν υποβάλει ο πλοίαρχος και ο ύπαρχος, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή μετά την απολογία τους, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, είχαν κριθεί προφυλακιστέοι.

Στο βούλευμά τους οι δικαστές στέκονται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αξιόποινης πράξης που τους αποδίδεται, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι με τη στάση τους έδειξαν συναισθηματική αδιαφορία για τον συνάνθρωπό τους και ότι αποδίδουν στην ανθρώπινη ζωή μικρή σημασία.

Ολοκληρώθηκε στο σύνολό της η κύρια ανάκριση και μετρά ήδη αντίστροφα ο χρόνος για την απόφαση των δικαστών για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη.

Η οικογένεια του Αντώνη Καργιώτη βρίσκεται απέναντι από τους κατηγορούμενους, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία τους.

Στα υπομνήματα που είχαν κατατεθεί από την πλευρά των πληρεξούσιων δικηγόρων της οικογένειας του Αντώνη Καργιώτη έχει επισημανθεί σύμφωνα με το «Βήμα» ότι στις απομαγνητοφωνήσεις υπάρχει συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο ακούγεται να συνομιλεί με τον κατηγορούμενο πλοίαρχο προτρέποντάς τον να μην κάνει καμία εγγραφή στο ημερολόγιο του πλοίου πριν λάβει οδηγίες από εκείνον.

Στο ίδιο υπόμνημα γινόταν αναφορά και σε μία γυναίκα, η οποία ακούγεται να επικοινωνεί με το πλήρωμα και να λέει σε κάποιο μέλος του:

«Ένα πράγμα πάντα θα έχετε στον νου. Ποτέ δεν λέμε τι βλέπουμε και τι ακούμε».

Με την επίκληση αυτών των στοιχείων, οι δικηγόροι είχαν ζητήσει από τη Δικαιοσύνη να ταυτοποιηθούν τα πρόσωπα αυτά και κυρίως να ερευνηθεί αν τυχόν έχουν οποιαδήποτε ποινική ευθύνη στην υπόθεση αυτή.

«Υπάρχει συνεχής παρακολούθηση από την ομάδα που έχει συγκροτήσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Λασιθίου, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια. Πιστεύουμε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη», δήλωσε σχετικά στο «Βήμα» η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου Σοφία Τσαγκαράκη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.