Πάβελ Ντούροφ: Γιατί συνελήφθη στη Γαλλία ο επικεφαλής του Telegram

Metrosport Team25 Αυγούστου 2024

Στη σύλληψη του δισεκατομμυριούχου Πάβελ Ντούροφ, ιδρυτή και επικεφαλής της πλατφόρμας Telegram, προχώρησαν οι γαλλικές αρχές.

Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, ο επικεφαλής του Telegram συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου (24/8) στο διεθνές αεροδρόμιο Μπουρζέ, κοντά στη γαλλική πρωτεύουσα, μετά από ένταλμα έρευνας που είχε ανοίξει σε βάρος του από τη γαλλική δικαιοσύνη, λόγω παραβιάσεων της εφαρμογής που έχει δημιουργήσει.

Την ίδια ώρα, η ρωσική πρεσβεία στο Παρίσι ανακοίνωσε ότι λαμβάνει «άμεσα μέτρα» για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση γύρω από τον Πάβελ Ντούροφ, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της διαδικτυακής πλατφόρμας Telegram.

Επικαλούμενο εκπρόσωπο της πρεσβείας, το πρακτορείο ανέφερε πως δεν υπήρξε καμιά επικοινωνία του κ. Ντούροφ ή συνεργατών του με την πρεσβεία, μολαταύτα η διπλωματική αντιπροσωπεία έσπευσε να αναλάβει «άμεση» πρωτοβουλία.

Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας διερωτήθηκε πριν από λίγο εάν και κατά πόσον δυτικές ΜΚΟ θα ζητήσουν από τις γαλλικές αρχές να αφήσουν ελεύθερο του κ. Ντούροφ.

«Θεωρείτε [...] πως θα απευθύνουν εκκλήσεις στο Παρίσι ζητώντας την απελευθέρωση του Ντούροφ, ή θα κρατήσουν τα στόματά τους κλειστά;», επεσήμανε η Μαρία Ζαχάροβα μέσω Telegram.

*Πηγή φωτογραφίας: Instagram | @durov

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.