Πάτρα: Θύμα ξυλοδαρμού επί 20ετίας και η μητέρα του 15χρονου

Metrosport Team01 Ιουλίου 2024

Στο νοσοκομείο εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 15χρονος από την Πάτρα, που έπεσε θύμα βάναυσου ξυλοδαρμού από τον πατέρα και τον θείο του, όταν τους αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Μιλώντας στο MEGA, η μητέρα του 15χρονου σημείωσε ότι γνώριζε τη σεξουαλική ταυτότητα του γιου της, την οποία και είχε αποδεχθεί πλήρως, εν αντιθέσει με τον πατέρα του παιδιού.

«Εγώ το γνώριζα και συμφωνούσα με το παιδί. Το στηρίζω. Ο πατέρας του δε συμφωνούσε ποτέ, δεν το δεχόταν. Από πέρυσι το καλοκαίρι το ήξερε.

[...] Με χτύπαγε εμένα την ίδια 20 χρόνια. Είχαμε και δικαστήριο μαζί, είχε γίνει για ξυλοδαρμό. Από τότε που έφυγε από αυτόν τον άνθρωπο γλίτωσα. Τρία παιδιά έχουμε. Τα δύο υποστηρίζουν τον μπαμπά. Ο μεγάλος και η τελευταία η κόρη μου υποστηρίζουν τον μπαμπά», επεσήμανε η μητέρα του 15χρονου.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα αρκετά περίπλοκο ζήτημα, για το οποίο έλαβαν κλήσεις από δύο κατοίκους του χωριού, που είδαν το παιδί αιμόφυρτο στην πλατεία, ενώ ο πατέρας του εξακολουθούσε να το χτυπά με μανία. 

«Εμείς ειδοποιήσαμε αμέσως τον αστυνομικό διευθυντή της περιοχής προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι θα γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν άμεσα. Ξετυλίχτηκε το κουβάρι του προβλήματος όλα αυτά τα χρόνια γιατί την οικογένεια τη στηρίζαμε το 2009. Στη συνέχεια δεχτήκαμε μια αναφορά, το 2012, για μια κατάσταση άσχημη, βία, αμέλεια. Το παιδί τότε ήταν 4 χρόνων. Το 2012 έγινε η αναφορά, έπρεπε κάποιος να παρακολουθεί την οικογένεια, το 2019 το ίδιο, το 2020 το ίδιο. Εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να παρέμβουμε σε μια οικογένεια παρά μόνο δίνουμε την αναφορά στον εισαγγελέα.

Το 2021 δεχτήκαμε ενημέρωση από γιατρό στο Καραμανδάνειο ότι πήγε ο πατέρας το παιδί και του είπε να το βοηθήσει να γίνει έτσι, αλλιώς και αλλιώτικα. Να το βοηθήσει με πράγματα που δε συνάδουν με πατέρα. Και έτσι μας είπε ότι αυτός ο άνθρωπος είναι βίαιος, επικίνδυνος και το παιδί κινδυνεύει. Του ζητήσαμε να κάνει εκείνος την καταγγελία για να έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Έτσι λοιπόν ήταν εν γνώσει των υπηρεσιών. Έτσι φτάνουμε στο σήμερα. (…) Έχει ρωτήσει κανείς τα τραύματα της ψυχής πότε θα επουλωθούν; Αν επουλωθούν ποτέ», εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.