ΠΑΣΟΚ: Ποιους στηρίζουν για την προεδρία Σημίτης-Παπανδρέου-Βενιζέλος

Metrosport Team19 Σεπτεμβρίου 2024

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, καθώς άπαντες αναμένουν τις εσωκομματικές εκλογές από τις οποίες θα κριθεί το ποιο πρόσωπο θα ηγηθεί του κόμματος τουλάχιστον ως τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Στις 6 Οκτωβρίου και μία εβδομάδα αργότερα στις 13 του μηνός αν απαιτηθεί β' γύρος τα μέλη του κόμματος θα προσέλθουν στις κάλπες και με την ψήφο τους θα καθορίσουν ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όπως είναι ήδη γνωστό και καταγεγραμμένο, την προεδρία του ΠΑΣΟΚ διεκδικούν ο νυν πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης και οι Χάρης Δούκας, Άννα Διαμαντοπούλου, Παύλος Γερουλάνος, Μιχάλης Κατρίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου.

Μια ενδιαφέρουσα παράμετρος, κι ενώ οδεύουμε προς την τελική ευθεία για τις κάλπες, είναι η στάση που θα κρατήσουν τα στελέχη του κόμματος που διατέλεσαν πρόεδροι στο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου αλλά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Σημίτης δεν αναμένεται να στηρίξει την Άννα Διαμαντοπούλου αλλά προσανατολίζεται στο να κάνει δήλωση υπέρ της Νάντιας Γιαννακοπούλου

Υπέρ της συγκεκριμένης υποψήφιας δεν αποκλείεται να σταθεί και ο Ευάγγελος Βενιζέλος που απομακρύνεται από τη στήριξη στον Χάρη Δούκα.

 Επίσης, ο Γιώργος Παπανδρέου προσανατολίζεται στο να στηρίξει την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα επειδή έχει ένα πιο κοινωνικό προσωπείο σε σχέση με τους άλλους υποψηφίους. 

Όμως, ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει πάρει τις τελικές του αποφάσεις αφού εξετάζει και τη στήριξη στον Παύλο Γερουλάνο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.