ΠΑΣΟΚ: Τριγμοί για Ανδρουλάκη - Πρόσκληση συνεργασίας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Metrosport Team12 Ιουνίου 2024

Τριγμούς έχει προκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και οι... χαμηλές πτήσεις του κόμματος.

Στο... στόχαστρο βρίσκεται ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης που έχει γίνει αποδέκτης έντονης κριτικής εντός του ΠΑΣΟΚ.

Τελευταίος χρονικά που έθεσε ζήτημα ηγεσίας είναι ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με τον βουλευτή του κόμματος να στέλνει σχετική επιστολή στον γραμματέα.

Μεταξύ άλλων στην μακροσκελή ανακοίνωση αναφέρεται:

«Χρειαζόμαστε μία ισχυρή επανεκκίνηση! 

Μία νέα ισχυρή νομιμοποιητική εντολή ώστε να κάνουμε πράξη το μεγάλο ΠΑΣΟΚ των προσδοκιών μας, με ηγεσία που να κινητοποιεί ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις», αναφέρει και συνεχίζει λέγοντας:

 «Ζητώ, λοιπόν, άμεσα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, να συγκληθούν τα όργανα του ΠΑΣΟΚ, και να αποφασίσουν το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα: 

Οι καταστατικά προβλεπόμενες για το 2025 εκλογικές διαδικασίες για την ηγεσία της παράταξης, να επισπευστούν, ώστε μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, να έχουν ολοκληρωθεί τόσο αυτές, όσο και το μετέπειτα Συνέδριο για την ανάδειξη των πολιτικών μας και την εκλογή των συλλογικών μας οργάνων.»

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν αποδέχεται την πρόταση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για άμεση εκλογή ηγεσίας στο κόμμα. 

 Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη τόνισαν ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, όπως ακριβώς προβλέπει το το καταστατικό, αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά της κίνησης του βουλευτή του κόμματος. 

Σε σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, αναφέρονται τα εξής:

«Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από κινήσεις εξωστρέφειας, κάτι που δεν υπηρετούν επισπεύδουσες και συντονισμένες δημόσιες παρεμβάσεις από εκείνους, που δήθεν ομνύουν στις θεσμικές λειτουργίες των οργάνων. Δεν θα επιτρέψουμε να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια και ό,τι χτίστηκε με κόπους και θυσίες τα τελευταία χρόνια, να χαθεί σε λίγες μέρες. Σε κάθε περίπτωση, ο σεβασμός στις καταστατικές λειτουργίες και πρόνοιες είναι ο εγγυητής της ενότητας. Το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών θα ακολουθηθεί κατά γράμμα σύμφωνα με το καταστατικό. Το ζήτημα τώρα είναι η δίκαιη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος για να βγουν γόνιμα συμπεράσματα και να οικοδομηθεί η στρατηγική του κόμματος και οι κινήσεις για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης».

Πρόσκληση από τον ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία

Πρόσκληση για κοινοβουλευτική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, σε προτάσεις νόμου, απηύθυνε ο Στέφανος Κασσελάκης.

 «Ας ξεκινήσουμε από αυτό. Υπάρχουν ζητήματα όπως ο ΦΠΑ στα οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε», τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στο ραδιόφωνο “Παραπολιτικά”. Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε πως έχει λάβει τα μηνύματα που του έστειλε η κάλπη των εκλογών και είπε «mea culpa» για την προβολή των σπιτιών του. «Δεν πετάω από τη χαρά μου, αλλά είναι ένα καλό αποτέλεσμα, από τα καλύτερα σε σύγκριση με τα κόμματα της Αριστεράς στην Ευρώπη», είπε ο κ. Κασσελάκης.

Παράλληλα έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος λέγοντας «όποιος δεν θέλει, δεν μένει στον ΣΥΡΙΖΑ», απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις παρεμβάσεις του Διονύση Τεμπονέρα. «Αύριο θα ανακοινώσω γενικότερα τις σκέψεις μου στην ΚΟ», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και τόνισε ότι θα υπάρξει Συνέδριο στις αρχές Οκτωβρίου. «Βεβαίως θα υπάρξουν κατασταστικές αλλαγές. Αν η βάση επιθυμεί στο μέλλον να υπάρξει νέος Κασσελάκης, θα υπάρξει», τόνισε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.