Πάρτε τις κρίσιμες αποφάσεις, τώρα!

Metrosport Team30 Μαΐου 2024

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Είναι βέβαιο ότι «καρφώθηκε» στη μνήμη μας η κατάκτηση του πρωταθλήματος και ο τρόπος με τον οποίο επήλθε. Ξεπέρασε τις πιο θετικές προβλέψεις και μετέτρεψε τη φαντασία σε πραγματικότητα, η θέληση και εν τέλει η επιβεβαίωση της κατάκτησης.

Αποτελεί μια σειρά από ποδοσφαιρικά γεγονότα που συνοψίζονται στην στιγμιαία ανακούφιση στην ευκαιρία που χάνει ο Άρης στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα και την πανδαισία θετικών σκιρτημάτων που φέρνει στο σώμα, την καρδιά και την ψυχή μας , το σφύριγμα της λήξης. Εκεί που δεν έλαβε μέρος «γυναίκα διαιτήτρια» ούτε υπήρξε κάποιο παράπονο από τους αντιπάλους. Το αντίθετο μάλιστα.

Ο Άρης έπαιξε πολύ πιο δυνατά, ακόμη και αντιαθλητικά χωρίς να τιμωρηθούν οι παίκτες του ανάλογα. Η αγωνιστικότητά του δεν είχε σε σφοδρότητα καμία σχέση με την εμφάνιση στον τελικό του πρωταθλήματος. Εμείς από την πλευρά μας κρατάμε σε αέναη μορφή όλα τα συναισθήματα που μας κατέκλυσαν αδημονώντας στο να επαναληφθούν στο άμεσο μέλλον. Παράλληλα στα θετικά συναισθήματα, αρχίζει σιγά-σιγά να χτίζεται και να αναπτύσσεται το ζωηρό ενδιαφέρον μας για το πως θα κινηθεί ο σύλλογος όσο αφορά τη διατήρηση των καλών παικτών και την ενίσχυσή του. Για να πάρει τα εκατομμύρια που αποδίδει μια πρόκριση στους 36 του Τσάμπιονς Λιγκ δεν χρειάζεται μόνο αγωνιστικότητα και τύχη.

Η ενίσχυση από την επόμενη μέρα είναι μια ντε φάκτο λογική αντιμετώπιση που πρέπει να μεταβληθεί σε πράξεις. Υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα τα οποία ελπίζουμε να ληφθούν εγκαίρως υπ' όψη προκειμένου να αντιμετωπιστούν, να επιλυθούν και να θέσουν τον Δικέφαλο σε ένα καλό στάδιο ετοιμότητας μέχρι τις 23 Ιουλίου στον Πρώτο Ευρωπαϊκό αγώνα. Σίγουρα δεν είναι δυνατό, ούτε και σωστό να γίνουν οι όλες οι κινήσεις μέχρι την παραπάνω ημερομηνία. Όμως επειδή το διακύβευμα είναι τεράστιο, θεωρούμε ότι όλοι στην ομάδα χρειάζεται να προσδώσουν την καλύτερη γνώση και να αποδώσουν με ουσιαστική πράξη την ενδυνάμωση της ομάδος. Το ότι η διοίκηση εκτελείται στην Ρωσία και την Ελλάδα ήταν πάντα ένα ζήτημα.

Η θέληση του προέδρου… εν Ελλάδι Μάκη Γκαγκάτση να γίνει ο «αρχηγός» της ΕΠΟ με τον Μπέο αρχηγό της λίγκας δημιουργούν την ανάγκη για την αναζήτηση λύσεων στα διοικητικά του ΠΑΟΚ. Υφίστατο σε όλα αυτά τα χρόνια, μια μικρή δυστοκία στο να ληφθούν άμεσες ακόμη και καίριες αποφάσεις στα ζητήματα ενίσχυσης της ομάδος. Παλαιότερα που υπήρχε η δυνατότητα, ξοδεύτηκαν αρκετά εκατομμύρια σε παίκτες που δεν ανταπέδωσαν ούτε στο ελάχιστο αυτά που προσδοκούσε ο επενδυτής. Αργότερα και εν μέσω της παγκόσμιας ίωσης και του πολέμου, ο Ιβάν δεν διαθέτει , αντικειμενικά, την οικονομική δυνατότητα ή καλύτερα ευχέρεια του παρελθόντος. Συμπερασματικά υφίστανται αντικειμενικά εμπόδια τα οποία δυσκολεύουν το έργο της διοίκησης και γι’ αυτό οι κινήσεις της επιβάλλεται από σήμερα να προγραμματιστούν.

Δεν λέμε να βρούνε τους παίκτες αλλά να οριστικοποιήσουν ποιους θα κρατήσουν, ποιους όχι και σε ποιες θέσεις θα κινηθούν για να αποκτήσουν τα στοιχεία που λείπουν από τον σύλλογο. Πιστεύουμε ότι αν αυτά οριστικοποιηθούν σε συνδυασμό με τον ορισμό νέου προέδρου -ίσως τον υιό Σαββίδη – εν Ελλάδι , θα βρισκόμαστε στην έναρξη της νέας χρονιάς από το καλύτερο δυνατό σημείο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.