«Παρών» στην καθέλκυση των belharra ο Δένδιας - Η σημασία τους για την Ελλάδα

Metrosport Team19 Σεπτεμβρίου 2024

Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, αναμένεται να καθελκυσθεί στη Γαλλία η δεύτερη φρεγάτα Belharra που ακούει στο όνομα «ΝΕΑΡΧΟΣ».

Ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος συνοδεύεται από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δημήτριο – Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ, θα βρίσκεται στο Ναυτικό Κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού στη Lorient, όπου θα ενημερωθεί αναλυτικά για το πρόγραμμα ναυπήγησης των Φρεγατών FDI HN, ενώ αμέσως μετά θα παραστεί στην τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας.

Παράλληλα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα επιθεωρήσει τις εργασίες στη φρεγάτα «ΚΙΜΩΝ», που όπως και ο «ΝΕΑΡΧΟΣ», που θεωρείται το πιο σύγχρονο πλοίο του τύπου του στον κόσμο.

Μάλιστα, ο «ΚΙΜΩΝ» θα παραδοθεί στην Ελλάδα μέχρι τον Ιούνιο του 2025 και η φρεγάτα «ΝΕΑΡΧΟΣ» και «ΦΟΡΜΙΩΝ» περί τα τέλη του 2025 και 2026 αντιστοίχως.

Γιατί είναι σημαντική για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό οι Belharra 

Αμφότερες οι φρεγάτες που θα προμηθευτεί η χώρα αναμένεται να σηματοδοτήσουν την αρχή μιας νέας εποχής για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, καθώς διαθέτουν το σύστημα ASTER 30 SAM, αλλά και το ραντάρ SEAFIRE αιχμής.

Μάλιστα, οι υπερσύγχρονοι αισθητήρες είναι ικανοί να διευκολύνουν ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων ναυτικών επιχειρήσεων, με τα FDI HN να είναι ένας από τους πιο ισχυρούς μαχητές επιφάνειας στην κατηγορία τους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.