Παρίσι: Στο μεγαλύτερο τραπεζομάντιλο του κόσμου μετατράπηκαν τα Ηλύσια Πεδία

Παναγιώτα Απέργη28 Μαΐου 2024

Στο μεγαλύτερο «τραπεζομάντιλο» του κόσμο μετατράπηκαν τα Ηλύσια Πεδία, με χιλιάδες κατοίκους του Παρισιού να δίνουν το «παρών» στο δωρεάν πικνίκ που διοργάνωσαν τοπικές επιχειρήσεις.

Η ομορφότερη λεωφόρος στον κόσμο, που κάποτε αποτελούσε το αγαπημένο σημείο συνάντησης και περιπάτου για τους κατοίκους της γαλλικής πρωτεύουσας γέμισε με περίπου 4.500 άτομα που έκαναν αίτηση για να λάβουν μέρος στο «μεγάλο πικ νικ» που διοργανώθηκε από μια επιτροπή τοπικών εμπόρων και επιχειρήσεων, με στόχο της ανάσχεση της εμπορικής κίνησης στη λεωφόρο.

«Είναι ένας τρόπος να πεις στους Παριζιάνους: "Ελάτε πίσω στα Ηλύσια Πεδία", για να τους δείξουμε ότι η λεωφόρος δεν είναι μόνο για αγορές υψηλής ποιότητας», σημείωσε ο επικεφαλής των 180 μελών της επιτροπής Champs-Élysées, Mαρκ Αντουάν Ζαμέ.

Μάλιστα, τα γεύματα σερβιρίστηκαν σε δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις από 8 συνεργαζόμενα εστιατόρια, μεταξύ των οποίων και της διάσημης μπρασερί "Fouquet’s", δίνοντας τη δυνατότητα στους παριστάμενους να ζήσουν μια αξέχαστη και... γκουρμέ εμπειρία. 

Μάλιστα, πέρσι, η επιτροπή είχε διοργανώσει ένα υπαίθριο φεστιβάλ με 1.800 θρανία απλωμένα κατά μήκος του, σε μια άλλη εκδήλωση που είχε στόχο να μυήσει τους Παριζιάνους  στην αγάπη για τα Ηλύσια Παιδεία, με φόντο για αμέτρητες ταινίες.

Κι αυτό γιατί τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται όλο και περισσότερα λουκέτα σε καταστήματα βιβλίων, δίσκων και ρούχων, που αντικαθίστανται από πολυτελή καταστήματα. 

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, το Δημαρχείο του Παρισιού επεξεργάζεται ένα σχέδιο 250 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να μετατρέψει τον αστικό αυτοκινητόδρομο οκτώ λωρίδων σε έναν «εξαιρετικό κήπο», με τις εκτιμήσεις να θέλουν τις εργασίες να ξεκινούν μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του φετινού καλοκαιριού. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.