Παρίσι: Ρώσος σεφ συνελήφθη για «μεγάλης κλίμακας» συνωμοσία

Metrosport Team24 Ιουλίου 2024

Λίγες ημέρες απομένεουν για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι και οι γαλλικές αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση. Η αστυνομία συνέλαβε έναν 40χρονο Ρώσο σεφ που κατοικεί στη Γαλλία εδώ και 14 χρόνια.

Ο άνδρας φέρεται να σχεδίαζε πράξεις «μεγάλης κλίμακας» αποσταθεροποίησης κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Η σύλληψη έλαβε χώρα στο σπίτι του σεφ, έπειτα από αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εισαγγελέα, στοιχεία που βρέθηκαν στο σπίτι του εγείρουν ανησυχίες για τις προθέσεις του, υποδηλώνοντας ότι ίσως σχεδίαζε ενέργειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αναταραχή κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πληροφορίες του Guardian κάνουν λόγο για τον εντοπισμό ενός εγγράφου που συνδέεται με επίλεκτη ρωσική μονάδα ειδικών δυνάμεων, θέτοντας ερωτήματα για τυχόν εμπλοκή της Ρωσίας.

Η σύλληψη έρχεται σε μια περίοδο έντασης στις σχέσεις Γαλλίας - Ρωσίας, με τον πρόεδρο Μακρόν να ηγείται της κριτικής προς την εισβολή στην Ουκρανία και την υποστήριξή του προς την Ουκρανία. Η Γαλλία έχει ήδη καταγγείλει ύποπτες ρωσικές εκστρατείες παραπληροφόρησης, ενώ η Ρωσία έχει συλλάβει Γάλλο ερευνητή κατηγορώντας τον για κατασκοπεία.

Ο συλληφθείς Ρώσος σεφ τελεί υπό κράτηση και αντιμετωπίζει έως και 30 χρόνια κάθειρξης. Η πρεσβεία της Ρωσίας στο Παρίσι δήλωσε ότι δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση για την κράτησή του.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν την Παρασκευή (26 Ιουλίου) με την τελετή έναρξης, με τη Γαλλία να έχει υλοποιήσει την πιο εκτεταμένη επιχείρηση ασφάλειας στην ιστορία της για την προστασία των Αγώνων, που λαμβάνουν χώρα εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία και στη Γάζα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.