Παράσχος: «Σφραγίδα Γκαρσία στον Πανσερραϊκό, ό,τι καλύτερο ο Ιωαννίδης»

Metrosport Team20 Οκτωβρίου 2023

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Παράσχος και μίλησε για τον Πανσερραϊκό στον οποίο υποστήριξε ότι ο Πάμπλο Γκαρσία έχει αφήσει τη σφραγίδα του. Ακόμη αναφέρθηκε στον ΠΑΟΚ και τον Άρη ενώ ξεχώρισε τον Φώτη Ιωαννίδη λέγοντας πως είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει η Ελλάδα στη θέση του σέντερ φορ.

Αρχικά ο Γιώργος Παράσχος αναφέρθηκε στο θέμα που δημιουργήθηκε με το γήπεδο των Σερρών: «Μετά από τόσα χρόνια ταλαιπωρήθηκε η ομάδα για να ανεβεί στη Super League 1 και τώρα να αναγκαστεί να παίξει τα παιχνίδια της δεξιά και αριστερά. Είναι λυπηρό».

Για τον Πάμπλο Γκαρσία και αν έχει αφήσει τη σφραγίδα του στον Πανσερραϊκό: «Το δείγμα του Πανσερραϊκού σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια τα λέει όλα. Κανένας δεν περίμενε με αυτό το υλικό να κάνει αυτήν την πορεία, μακάρι να την κάνει μέχρι το τέλος. Δείχνει ότι έχει βάλει το χέρι του ο προπονητής. Αυτή η αλληλοκάλυψη, η φυσική κατάσταση και η τακτική είναι καθαρά θέμα προπονητή. Του βγάζω το καπέλο έχει βάλει νωρίς τη σφραγίδα του. Ακόμα και στην Κ19 του ΠΑΟΚ που είχε ο Γκαρσία χαιρόσουν να τη βλέπεις. Αυτό το παιδί μπορεί να κάνει καριέρα στην προπονητική ακόμα και στο εξωτερικό».

Για την τακτική του Πανσερραϊκού που δεν παίζει παθητικά: «Αυτό δείχνει ότι έχει μεγάλη διάρκεια στο παιχνίδι. Από τη στιγμή που ο τερματοφύλακας αρχίσει την ανάπτυξη του παιχνιδιού ο Πανσερραικός πρεσάρει ψηλά. Είναι καθαρά τακτική του προπονητή, τι παγίδες θα βάλει για να κλέψει την μπάλα και να βγει στην αντεπίθεση».

Για το παιχνίδι του Άρη με τον Πανσερραϊκό: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι για τον Άρη έχει και κάποιες απουσίες αμυντικές. Έχει κάποιους ακραίους αμυντικούς που μπορούν να βγάλουν την μπάλα αλλά στο κέντρο της άμυνας ο Πανσερραϊκός μπορεί να κλέψει μπάλες. Όλοι ξέρουν να κλείνουν χώρους, ξέρουν να ντουμπλάρουν και είναι δύσκολο να κερδίσεις τον Πανσερραϊκό».

Για τον Άρη: «Ο Άρης άλλαξε με Μάντζιο, είναι πολύ καλύτερος, είναι πιο πειθαρχημένος. Ο Άκης ξέρει τον Άρη πολύ καλά και αν δεν είχε αυτούς τους τραυματισμούς θα ήταν καλύτερα. Όταν επανέλθουν οι τραυματίες ο Άρης θα κάνει καλή πορεία. Αν βρει στο επιθετικό κομμάτι λύσεις, ο Μορόν είναι πολύ καλός αλλά είναι μονός. Ο Πάλμα στο τέλος κοιτούσε πιο πολύ τον εαυτό του παρά την ομάδα».

Για το φετινό Πρωτάθλημα: «Ο Ολυμπιακός γίνεται πιο δυνατός με τους παίκτες που ενσωματώνονται. Και οι τέσσερις θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα και νομίζω ότι αυτή η διαφορά που έχει ο Ολυμπιακός θα καλυφθεί γρήγορα. Έχουν ένα μικρό προβάδισμα ΑΕΚ και Παναθηναϊκός αλλά όχι πολύ από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Έχουν και την Ευρώπη φέτος και να δούμε πως θα διαχειριστούν τα παιχνίδια οι προπονητές τους.

Ο ΠΑΟΚ είναι συνέχεια της προηγούμενης ομάδας, ο Λουτσέσκου διατηρεί το παιχνίδι του όμως είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση. Δείτε τον Ζίβκοβιτς, ο Τάισον είναι 35 και σκέφτονται να του ανανεώσουν και το συμβόλαιο. Έχει μεγαλύτερη ισορροπία από τις άλλες ομάδες. Η ΑΕΚ παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα, εκδηλώνεται μια κόπωση, είχε και αυτή τραυματισμούς, της λείπουν βασικοί παίκτες και γι αυτό παρουσιάζει αυτά τα προβλήματα».

Ποιον παίκτη ξεχωρίζει μέχρι τώρα στη φετινή σεζόν: «Τον Φώτη Ιωαννίδη. Δείχνει σπουδαία πράγματα έκανε μεγάλο παιχνίδι με την Ολλανδία και νομίζω ότι σύντομα θα φύγει στο εξωτερικό. Είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει σε σέντερ φορ η Ελλάδα. Τι να τον κάνει τον επιπλέον φορ ο Παναθηναϊκός. Μπορώ να πω ότι πέρσι αδικήθηκε ο Ιωαννίδης. Ο Σπόραρ πήρε παραπάνω παιχνίδια επειδή δόθηκαν χρήματα για την απόκτησή του αλλά ο Ιωαννίδης έδειξε ότι άξιζε. Μπορεί να παίξει κι πιο πίσω έχει τρομερή τεχνική. Παίζει με πλάτη, ξέρει να ξεμαρκάρεται κι γίνεται επικίνδυνος. Οι Ολλανδοί στόπερ που παίζουν στις κορυφαίες ομάδες και τον σταματούσαν μόνο με φάουλ. Ήταν απομονωμένος αλλά και πάλι οι Ολλανδοί δεν μπορούσαν να τον φέρουν βόλτα. Μπορεί να παίξει και πίσω από τον φορ, είναι παίκτης που χαίρεσαι να τον βλέπεις».

Αν θα τον δούμε σε κάποιον πάγκο στο μέλλον: «Πρέπει να είναι κάτι που να με ενδιαφέρει πολύ. Θα δούμε».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.