Παραολυμπιακοί Αγώνες: Δεν πέρασε στον τελικό 200μ. ελεύθερο η 14χρονη Τζιβελέκη

Metrosport Team29 Αυγούστου 2024

Η Μαρία Φανουρία Τζιβελέκη, μόλις στα 14 της χρόνια, πραγματοποίησε την πρώτη της συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. 

Η νεαρή κολυμβήτρια συμμετείχε στα 200 μέτρα ελεύθερο S5, στην 2η διαδρομή για τα προκριματικά και τερμάτισε στην 5η θέση, με χρόνο 3:28.19.

Το εν λόγω αποτέλεσμα δεν της έδωσε τη δυνατότητα να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στον τελικό του αγωνίσματός της. Ωστόσο, η προσπάθειά της ήταν τρομερή και ούσα μόλις 14 ετών, είναι βέβαιο πως μπορεί να πετύχει κάτι μεγάλο.

Η πρώτη ελληνική συμμετοχή στο πλαίσιο των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού σημειώθηκε στα 100 μέτρα ύπτιο γυναικών S2, με τη 12χρονη, Αρετή Σπυρίδου, νωρίτερα την Πέμπτη (29/08). Η κολυμβήτρια αποτελεί το νεότερο μέλος της ελληνικής αποστολής στην Γαλλία και... έσπασε το ρόδι για τη χώρα μας με τη συγκινητική της παρουσία.

Τερμάτισε στην 6η θέση στο αγώνισμά της, με αποτέλεσμα να μείνει και εκείνη εκτός τελικού. Ωστόσο, εισέπραξε θερμό και δυνατό χειροκρότημα από τους θεατές. 

Ο χρόνος που σημείωσε είναι 3:45.65. Αυτό σημαίνει πως κατέρριψε το προσωπικό της ρεκόρ κατά 5 σχεδόν δευτερόλεπτα! Η καλύτερή της επίδοση πριν από εκείνη στους Παραολυμπιακούς ήταν 3:50.48.

Δείτε το βίντεο:


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.