Παραδοχή-σοκ του Πελικό: «Είμαι βιαστής, όπως όλοι σε αυτή την αίθουσα»

Metrosport Team17 Σεπτεμβρίου 2024

Σοκαριστική είναι η παραδοχή του Ντομινίκ Πελικό, που νάρκωνε και επέτρεπε σε αγνώστους να βιάζουν τη γυναίκα του, Ζιζέλ, σε μια υπόθεση που έχει προκαλέσει φρίκη στη Γαλλία. 

«Είμαι βιαστής, όπως όλοι σε αυτή την αίθουσα», είπε στο δικαστήριο ο δράστης.

Ο 71χρονος, που είναι ένας από τους χειρότερους σεξουαλικούς εγκληματίες στην ιστορία της Γαλλίας παραδέχτηκε τα όσα φρικτά έκανα επί δεκαετίες στη Ζιζέλ, εν αγνοία της. «Αναγνωρίζω τα γεγονότα στο σύνολό τους», δήλωσε ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε στο εδώλιο του ποινικού δικαστηρίου της Vaucluse, στην Αβινιόν, μετά από μια εβδομάδα ασθένειας.

«Είμαι βιαστής»

Δικάζεται μαζί με άλλους 50 άνδρες, όλοι τους κατηγορούμενοι για τον βιασμό της συζύγου του. Η Ζιζέλ τον κοίταξε μα απάθεια ενώ έμπαινε στην αίθουσα του δικαστηρίου στηριζόμενος με μπαστούνι.

Ο Πελικό παραδέχτηκε τα εγκλήματά του μπροστά στο θύμα του. «Είμαι ένας βιαστής, όπως όλοι σε αυτή την αίθουσα. Δεν μπορούν να πουν το αντίθετο», είπε.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Mirror, στην κατάθεσή του εστίασε στην παιδική του ηλικία και ισχυρίστηκε πως βιάστηκε όταν ήταν 9 ετών και στη συνέχεια αναγκάστηκε να γίνει μάρτυρας μιας άλλης σεξουαλικής επίθεσης όταν ήταν 14. «Δεν θυμάμαι τίποτα από τα νιάτα μου παρά μόνο σοκ και τραύματα», είπε.

«Αλλά όλα αυτά άλλαξαν», συνέχισε «όταν γνώρισα την σύζυγό μου ως έφηβος».

«Ήμουν πολύ ευτυχισμένος μαζί της. Ήταν το αντίθετο της μητέρας μου, η οποία ήταν εντελώς επαναστατική. Είχαμε τρία παιδιά και εγγόνια, τα οποία δεν άγγιξα ποτέ», συνέχισε.

«Δεν γεννιόμαστε διεστραμμένοι, γινόμαστε»

«Κατηγορούμαι για πολλά πράγματα. Δεν γεννιόμαστε διεστραμμένοι, γινόμαστε. Ακόμα κι αν είναι παράδοξο, ποτέ δεν θεώρησα τη γυναίκα μου ως αντικείμενο», επισήμανε.

Ζιζέλ: «Του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη»

Στη συνέχεια της δίκης, τον λόγο πήρε η Ζιζέλ, αντιδρώντας στα όσα άκουσε από το στόμα του κακοποιητή της.

«Για μένα είναι δύσκολο να τα ακούσω όλα αυτά. Επί 50 χρόνια ζούσα με έναν άνθρωπο που δεν θα μπορούσα να φανταστώ ούτε για ένα δευτερόλεπτο ότι θα μπορούσε να κάνει αυτές τις πράξεις. Είχα απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτόν τον άνθρωπο», είπε η Ζιζέλ.

«Δεν το άξιζε αυτό η Ζιζέλ»

Με τη σειρά του, ο Πελικό ανέφερε: «Είμαι ένοχος για ό,τι έκανα. Υπέβαλα τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου, τα εγγόνια μου σε αυτό. Μετανιώνω για ό,τι έκανα. Ζητώ συγχώρεση ακόμη και αν όλα αυτά δεν μπορούν να συγχωρεθούν. Η Ζιζέλ δεν το άξιζε αυτό».

Στο τέλος της σύντομης δήλωσης, η Ζιζέλ χαμήλωσε το κεφάλι της, βάζοντας τα γυαλιά ηλίου της.

Ο Πελικό είναι προφυλακισμένος από το 2020 και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών, μαζί με όλους τους άλλους κατηγορούμενους.

Η κόρη του, η 46χρονη Καρολάιν Νταριάν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στο δικαστήριο ότι ο πατέρας ήταν «ένας από τους μεγαλύτερους σεξουαλικούς θηρευτές» των τελευταίων ετών και ισχυρίστηκε πως την φωτογράφιζε και εκείνη κρυφά γυμνή.

Πώς ξεσκεπάστηκε το σεξουαλικό του κύκλωμα

Ο Πελικό συνελήφθη για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2020 επειδή βιντεοσκοπούσε κρυφά κάτω από τις φούστες γυναικών σε ένα σούπερ μάρκετ. Οι συσκευές του ερευνήθηκαν και βρέθηκαν εκατοντάδες πορνογραφικά βίντεο και φωτογραφίες γυναικών. Ενώ βρισκόταν υπό κράτηση, ο Πελικό ανέφερε έναν σκληρό δίσκο, κρυμμένο κάτω από έναν εκτυπωτή, ο οποίος περιείχε ένα αρχείο με την ονομασία «Κακοποιήσεις».

Σε αυτό το αρχείου υπήρχαν τα ψευδώνυμα και οι αριθμοί δεκάδων βιαστών καθώς και περίπου 3.800 φωτογραφίες και βίντεο με τον βιασμό της Ζιζέλ από το 2011 έως και 2020.

Οι ντετέκτιβ κατέγραψαν συνολικά 92 βιασμούς που διαπράχθηκαν από 72 άνδρες, 51 από τους οποίους έχουν ταυτοποιηθεί. Το σεξουαλικό κύκλωμα της Πελικό περιελάμβανε διαφήμιση σε έναν ιστότοπο για "συντρόφους" σε ένα διαδικτυακό φόρουμ με την ονομασία "Without Her Knowing" στον ιστότοπο coco.fr.

Από τους 83 εμπλεκόμενους άνδρες, 51 ηλικίας μεταξύ 26 και 73 ετών ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Ο Πελικό φέρεται να έχει ναρκώσει τη σύζυγό του βάζοντας Temesta - ένα ισχυρό αγχολυτικό - στο δείπνο της.

Στους φερόμενους ως βιαστές που εμπλέκονται στην υπόθεση περιλαμβάνονται δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε ασθενοφόρα, στρατιώτες, δεσμοφύλακες, νοσοκόμες, ένας δημοσιογράφος, ένας δημοτικός σύμβουλος και οδηγοί φορτηγών.

Πηγή: ethnos

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.