Πάρα πολύ σοβαρός, πειθαρχημένος και αποτελεσματικός ΠΑΟΚ, συνεχίζει...

Στέλιος Γρηγοριάδης13 Μαΐου 2024

Κυνικότατος ο ΠΑΟΚ, αποτελεσματικός στο 100%, πάρα πολύ σοβαρός και προσηλωμένος στην τακτική που επέλεξε ο Λουτσέσκου, νίκησε εύκολα τον Ολυμπιακό και συνεχίζει να μάχεται για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. 

Σε ένα ματς που πρέπει πάση θυσία να κερδηθεί, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και ο σκοπός επιτεύχθηκε σ' αυτό το πολύ κρίσιμο ματς χωρίς φοβερή εμφάνιση επιθετικά, αλλά με άριστη απόδοση μεσοαμυντικά και αξιοποίηση των ευκαιριών που δημιουργήθηκαν. Πέρα από τα δύο γκολ, εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ αιχμαλώτισε τον ... υποτίθεται φοβερό και τρομερό Ολυμπιακό που διέλυσε σε δύο παιχνίδια την Αστον Βίλα και δεν του επέτρεψε να πλησιάσει καν στην επίτευξη ενός γκολ, με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ απελπισίας στις καθυστερήσεις που έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κοτάρσκι. Ετσι, αποδείχτηκε περίτρανα αυτό ακριβώς που είχαμε προβλέψει. Αλλο Αστον Βίλα, άλλο ΠΑΟΚ, άλλο Βίλα Παρκ, άλλο Τούμπα...

Στο πρώτο ημίχρονο δεν είδαμε και πολλά, μια που καμία από τις δύο ομάδες δεν ρίσκαρε και προτίμησε να παίξει συντηρητικά, αναζητώντας πολύ προσεκτικά την ευκαιρία για να σκοράρει. Αυτός που τη βρήκε στο 26' ήταν ο ΠΑΟΚ με το ωραίο σουτ του Τάισον και με συμμετοχή του Κωνσταντέλια, του Σάστρε και του Ζίβκοβιτς στη φάση και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί νωρίτερα αν στην πάσα πάρε-βάλε του Μπράντον δεν έχανε το κοντρόλ της μπάλας ο Κωνσταντέλιας, δίνοντας τη δυνατότητα στον Τζολάκη να αποσοβήσει ένα γκολ που φαινόταν σίγουρο.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ οργάνωσαν καλύτερες επιθέσεις, έδειξαν πιο επικίνδυνοι σ' αυτά τα πρώτα 45 λεπτά , αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν δημιούργησαν άλλες καλές φάσεις. Επίσης αλήθεια είναι ότι κράτησαν τη δική τους εστία μακριά από απειλές. Ο Κοτάρσκι χρειάστηκε να επέμβει μόνο μία φορά, για να βγάλει κόρνερ μία -κάτι σαν- κεφαλιά του Μαρτίνς.

Πρωταγωνιστής στο πρώτο ημίχρονο ο Τάισον με τις γνωστές επελάσεις του και, φυσικά, με το γκολ, άψογοι όλοι οι αμυντικοί και ο Μειτέ, ενώ πολύ σημαντική προσφορά στον ανασταλτικό τομέα είχε και ο Ζίβκοβιτς.

Με τους ίδιους πρωταγωνιστές, με μια μαγική ντρίμπλα και ασίστ του Κωνσταντέλια, με ένα περίφημο πλασέ του Ζίβκοβιτς, αλλά και με άψογη διαχείριση του αγώνα από όλους τους παίκτες και από τον Λουτσέσκου, ο ΠΑΟΚ όχι απλά προστάτεψε το προβάδισμά του, αλλά “κλείδωσε” εύκολα τη νίκη με ένα δεύτερο γκολ και δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να απειλήσει παρά μόνο στις καθυστερήσεις με το μακρινό σουτ του Ορτα που “βρήκε” το οριζόντιο δοκάρι.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Μεντιλίμπαρ πέρασε στο τερέν τον Ελ Κααμπί και τον Ποντένσε, αργότερα και τον Φορτούνη, αλλά και τους τρεις οι παίκτες του ΠΑΟΚ τους εξαφάνισαν στην κυριολεξία. Ο Ελ Κααμπί δεν ακούμπησε την μπάλα, ο Φορτούνης πελαγοδρομούσε μάταια πολύ μακριά από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, όσο για τον Ποντένσε ήταν ο μόνος που φάνηκε ότι υπήρχε, όχι όμως γιατί έκανε κάτι σπουδαίο, αλλά γιατί προσπάθησε από την αρχή να εκνευρίσει με την προκλητικότητά του τους παίκτες του ΠΑΟΚ.

Ηταν, τελικά, μια νίκη που ήρθε πολύ πιο εύκολα από όσο έλεγε η κοινή λογική και που πέταξε εκτός διεκδίκησης του τίτλου τον Ολυμπιακό. Τώρα, απομένει να νικήσει ο ΠΑΟΚ και τον Παναθηναικό και τον Αρη και η ΑΕΚ να μη νικήσει τον Ολυμπιακό στο Καραισκάκη την Τετάρτη. Και, βέβαια, τώρα φαίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρα, πόσο επώδυνη ήταν εκείνη η απίστευτη αλλά αληθινή ισοπαλία στη Λαμία. Εάν ο ΠΑΟΚ έκανε εκείνη τη μέρα το αυτονόητο και κέρδιζε, τώρα θα χρειαζόταν μόνο μία νίκη στα δύο υπόλοιπα ματς, εάν η ΑΕΚ δεν νικήσει τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει μόνο μαθηματικά ελπίδες για τον τίτλο, διότι κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι η ΑΕΚ δεν θα νικήσει τη Λαμία στη Νέα Φιλαδέλφεια, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι παύει να έχει κίνητρο. Πρέπει να εξασφαλίσει ένα ευρωπαικό εισιτήριο, διότι αυτή τη στιγμή κινδυνεύει να τερματίσει τέταρτος και, φυσικά, καθόλου σίγουρο δεν είναι ότι θα κατακτήσει το Κόνφερενς Λιγκ. 

Κάθε άλλο, μάλιστα. Προφανώς ο Μεντιλίμπαρ κράτησε χθες Ελ Κααμπί, Φορτούνη και Ποντένσε στον πάγκο γιατί θέλει να τους έχει ξεκούραστους στην αρχική ενδεκάδα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι ο Ολυμπιακός θα “χτυπήσει” αυτό το ματς με όλες του τις δυνάμεις κι αν τα καταφέρει, θέλει-δεν θέλει, θα έχει κάνει ένα πολύ ωραίο δώρο στον ΠΑΟΚ. Αρκεί, βέβαια, ο ΠΑΟΚ να νικήσει τον Παναθηναικό και ύστερα να πάει να στεφθεί πρωταθλητής στο “Κλεάνθης Βικελίδης”...

Φυσικά, εκείνος που, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, καπάρωσε ένα ευρωπαικό εισιτήριο είναι ο ΠΑΟΚ. Θα το σφραγίσει οριστικά την Τετάρτη με μία νίκη επί του Παναθηναικού και θα αφήσει στο φινάλε των πλέι οφ τον Παναθηναικό και τον Ολυμπιακό να παλέψουν στη Λεωφόρο για την τρίτη θέση και το τρίτο σίγουρο ευρωπαικό εισιτήριο.

ΥΓ. Κύριος ο Μεντιλίμπαρ, παραδέχτηκε με τις δηλώσεις του την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ και δεν αναζήτησε καμία δικαιολογία για την ομάδα του. “Είχαμε, είπε, την μπάλα... μόνο για να την έχουμε και ο ΠΑΟΚ δεν μας άφησε να κάνουμε τίποτε”. Εγώ λέω ότι αν οι παίκτες της Αστον Βίλα δουν το χθεσινό ματς και καταλάβουν από ποια ομάδα διασύρθηκαν δυο φορές θα μουντζώνουν τους εαυτούς τους και δεν θα το χορταίνουν...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.