Παπασταμάτης: «Και ο Κολίνα να έρθει στην Ελλάδα, δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει»

Metrosport Team26 Σεπτεμβρίου 2023

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο βετεράνος διαιτητής και αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων Κώστας Παπασταμάτης και μίλησε για την κατάσταση στη διαιτησία μετά και την παραίτηση του Άγγλου αρχιδιαιτητή Στιβ Μπένετ.

Αρχικά, δήλωσε: «Νομίζω ότι δεν είναι το μόνο παράδοξο. Έχει περάσει το ποδόσφαιρο από εποπτεία και μνημόνια. Δεν βλέπω η UEFA ούτε εμείς να έχουμε πλάνο. Πριν από έναν μήνα ο πρωθυπουργός πηρέ πρωτοβουλία με τους προέδρους των ομάδων και πάλι βλέπω ότι είμαστε στο σημείο μηδέν».

Για τη διαφορά συμπεριφοράς των ποδοσφαιριστών σε Έλληνες και ξένους διαιτητές και την κατάσταση με τη διαιτησία: «Είναι… Λερναία Ύδρα. Πρέπει να υπάρξει ένα πλανο. Να πει η ΕΠΟ ότι για κάποια χρόνια θα έρχονται ξένοι, μετά επενέβη η UEFA και είπε Έλληνες. Πρέπει να παραδειγματιστούμε από τα λάθη, να μπει μια τελεία. Πρώτα οι μεγαλομέτοχοι γιατί με αυτούς συνομιλεί ο πρωθυπουργός και μετά από έναν μήνα παραιτείται ο αρχιδιαιτητής, παρεμβαινει η UEFA, η μια ομάδα αποσύρει την εμπιστοσύνη της. Και τον Κολίνα να φέρουμε δεν ξέρω αν τα καταφέρει. Φανταστείτε τους διαιτητές όταν βλέπουν όσα γίνονται, μπαίνουν φοβισμένοι. Και ο κλάδος των δημοσιογράφων έχει δεχτεί επιθέσεις. Κάποια στιγμή αυτό μας υπερβαίνει όλους».

Αν είμαστε σε καλύτερο σημείο από ότι πριν από 6 χρόνια: «Τα δυο τελευταία χρόνια αφέθηκαν οι Έλληνες διαιτητές στη Super League 2 και στη Γ’ Εθνική έπαιξαν όλα τα παιχνίδια, μπορεί να εκπαιδευτούν και να έχουν λιγότερα λάθη. Ο κ. Μπένετ νομίζω ότι προσπάθησε περισσότερο από τους άλλους δυο προκατόχους του. Νομίζω δεν πρέπει να κάνουμε ευχές αλλά να κάτσουν όλοι και να βάλουν κανόνες και όταν υπάρχει παρέκκλιση να υπάρχει και τιμωρία».

Αν υπάρξουν διαιτητές αποδεκτοί από τις ομάδες: «Επειδή παρακολουθώ Super League 2 και Γ’ Εθνική, αν του δοθούν ευκαιρίες και τουλάχιστον αν τους προφυλάξουμε από ένα τόσο τοξικό περιβάλλον, ίσως να υπάρξουν. Διάβασα μια ανακοίνωση ομάδας για έναν αγώνα κυπέλλου με μια απίστευτη φρασεολογία και δεν έχει παρεμβεί κάνεις».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.