ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παπαποστόλου: «Να θυμίσουμε στον κόσμο τι σημαίνει Ηρακλής»

Metrosport Team22 Αυγούστου 2024

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, του Μακεδονικού και αρκετών ακόμη ομάδων, μίλησε στην εκπομπή «τρίτο ημίχρονο» για τα νέα του καθήκοντα ως προπονητής στα τμήματα υποδομής του Γηραιού.

Ο Γιάννης Παπαποστόλου που πέτυχε 8 γκολ σε 50 εμφανίσεις με την φανέλα του Ηρακλή είπε αρκετά σε ότι αφορά το μέλλον των υποδομών, του Ηρακλή και γενικά του ποδοσφαίρου.

Για την επιστροφή του ανέφερε: «Ήρθε η ώρα να δώσω και εγώ κάτι πίσω σε αυτή την τόσο μεγάλη ομάδα. Μπορεί να πέρασαν αρκετά χρόνια αλλά οι αναμνήσεις υπάρχουν ακόμη μέσα μου».

Τη συνεργασία του με την πρώτη ομάδα: «Οι ποδοσφαιρικές ομάδες λειτουργούν σαν πυραμίδα, το μυστικό είναι να έχουμε άψογη συνεργασία μεταξύ ακαδημιών και πρώτης ομάδας για να δημιουργηθεί κάτι ιδανικό».

Τις ακαδημίες: «Θα τους δείξω την τέχνη του γκολ και κάποια κομμάτια του εαυτού μου. Σε αυτές τις ηλικίες προσπαθούν να «σκοτώσουν» τον αντίπαλο τερματοφύλακα και όχι να πλασάρουν. Βέβαια το γκολ είναι και θέμα ψυχολογίας αλλά και προσωπικότητας. Θα προσπαθήσω να δείξω στα νέα παιδιά πως έχουν το ελεύθερο να παίξουν με τον τρόπο τους και πως δεν θα τους «κόψει» κανείς το κεφάλι, αν γίνει κάποιο λάθος. 

Τα αθλήματα γίνονται με ομάδες οι οποίες απαρτίζονται με τον ίδιο αριθμό παικτών, οπότε αν κάποιος καταφέρει και προσπεράσει τον προσωπικό του αντίπαλο δημιουργεί ταυτόχρονα καλή ευκαιρία για την ομάδα του. Δεν επιτρέπεται να μην αφήνουμε τα παιδιά να διασκεδάζουν και να τους τραβάμε το αυτί σε περίπτωση λάθους».


Τον Ηρακλή: 
«Για την μεγάλη ομάδα υπάρχει ένα νέο ξεκίνημα, ακόμα ένα τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω πως τα άτομα που βρίσκονται στην πρώτη ομάδα είναι τα κατάλληλα για να επαναφέρουν τον Ηρακλή εκεί που του αξίζει. Θέλει αρκετή δουλειά, χωρίς πολλά λόγια και να μην παραμυθιάζουμε τον κόσμο. Είναι χρέος μας να κάνουμε τον κόσμο να θυμηθεί πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Ηρακλής».



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.