Παπαπαναγής: «Η ιδιότητα του άστεγού είναι ποικίλη- Ανοικτή η Εθνική αστέγων σε όποιον θέλει να συμμετάσχει»

Metrosport Team19 Σεπτεμβρίου 2024

H Εθνική ομάδα αστέγων, ετοιμάζεται για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, που θα διεξαχθεί στη Σεούλ της Νότιας Κορέας. Πρόκειται για μια διοργάνωση, που συμμετέχει από το 2006 ανελλιπώς. 

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τη Δευτέρα (16/09) είχε συνάντηση με την ομάδα προσφύγων, στο Μέγαρο Μαξίμου και συνομίλησε με το επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές, για την προσπάθεια της συγκεκριμένης ομάδας.

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας, Περικλής Παπαπαναγής, μίλησε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» , τόσο για την επιτυχία της Εθνικής ομάδας, όσο και τις προϋποθέσεις, για να θεωρηθεί κάποιος πρόσφυγας. 

Για τον όρο άστεγος: «Η ιδιότητα του αστέγου είναι ποικίλη. Υπάρχουν άτομα, που είναι στους δρόμους αλλά και άτομα, που ήταν πρώην εξαρτημένοι, που θέλουν να ξεφύγουν από αυτές τις εξαρτήσεις. Από την άλλη, είναι οι πολίτικοι μετανάστες αλλά και άτομα, που δε θέλουν να μένουν άλλο με τους γονείς τους. Είναι μια πολύ ευρεία έννοια. Επίσης, στον Παγκόσμιο πρωτάθλημα, υπάρχουν και πάρα πολλοί άστεγοι και ομάδες, όπως ομάδα των ΗΠΑ, που έχουν πιο μεγάλο πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι.»

Για τη στελέχωση της Εθνικής ομάδας: «Στην πραγματικότητα έχει δημιουργηθεί  ένα ανοικτό πρόγραμμα, στο οποίο μπορεί να συμμετάσχει όποιος θέλει, τηρώντας τις προηγούμενές προϋποθέσεις. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ατόμων, που δεν τους επιτρέπεται να συμμετάσχουν λόγω διάφορων ζητημάτων. Από τον Οκτώβριο και μετά θα λειτουργήσει το πρόγραμμα φέτος. Παράλληλα, δεν μπορούν να συμμετάσχουν και για γραφειοκρατικούς λόγους πολλές φορές. Η δίκια μας ομάδα στελεχώνεται από άτομα, που είναι πρώην εξαρτημένα, δηλαδή χρήστες, καθώς είναι πιο εύκολο για εμάς, να τους δικαιολογήσουμε, όντας πολίτες της Ελλάδας, τις περισσότερες φορές. Ωστόσο, έχουμε διάφορων ατόμων άστεγων και πάντα είμαστε, ως ομάδα ανοικτοί, σε όποιον θέλει.»

Για το Παγκόσμιο Κύπελλο:« Πετάμε αύριο το πρωί (19/09) και μέσω Φρανκφούρτης και φτάσουμε στη Σεούλ. Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ξεκινάει το Σάββατο (21/09) και τελειώνει στις 28/09. Μακάρι να πάμε ψηλά. Ευχαριστούμε πολύ, για όλη τη στήριξη.»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.