ΠΑΟΚτσήδικη γιορτή με πρόκριση, θαυμάσια εμφάνιση και χορταστικό σκορ

Στέλιος Γρηγοριάδης01 Σεπτεμβρίου 2023

Βραδιά γεμάτη ΠΑΟΚ η χθεσινή, με ωραίο ποδόσφαιρο και με μια θριαμβευτική νίκη που έβαλε σφραγίδα στην πρόκριση στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ. Ομάδα, κόσμος, όλα και όλοι, ήταν υπέροχοι, συμμετέχοντας σε μια ΠΑΟΚτσήδικη γιορτή που όλοι εύχονται και ελπίζουν να επαναληφθεί πολλές φορές στη φετινή σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ έγινε από το πρώτο λεπτό ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Με υπομονή, με μέθοδο και με εύστοχες πάσες οργάνωσε ορισμένες καλές επιθέσεις και δεν άργησε να σιγουρέψει την πρόκριση.

Στην αρχή είχαμε τρεις καλές φάσεις. Και οι τρεις γεμάτες ουσία. Το φοβερό σουτ του Βιειρίνια στο οριζόντιο δοκάρι. Την υπέροχη εκτέλεση του φάουλ από τον Τάϊσον για το 1-0. Και τη σέντρα του Κωνσταντέλια, την κεφαλιά-πάσα του Σβαμπ και το “ανάποδο” πλασέ του Μπράντον για το 2-0.

Υστερα, είχαμε ρεσιτάλ με τρεις μαγικές κινήσεις του Ντέλια που για μια μικρή λεπτομέρεια δεν απέφεραν κάτι καλό, την πλήρη εξάρθωση της δεξιάς αμυντικής πτέρυγας της Χαρτς από Μπάμπα, Ντέλια και Τάισον, είχαμε όμως και ένα άλλο ρεσιτάλ. Από τους Σκωτσέζους ξυλοκόπους. Που άρχισαν να κάνουν το μόνο που ξέρουν καλά. Να ξυλοκοπούν τους αντιπάλους τους. Ηταν η παιδαιριώδης αντίδρασή τους μπροστά στον φόβο να τσαλακωθεί ο εγωισμός τους από μια ταπεινωτική συντριβή. Αυτή που δεν ήθελαν να ζήσουν από κοντά πολλοί από τους οπαδούς της Χαρτς που βρέθηκαν στη Θύρα 8 και αμέσως μετά το 2-0 άρχισαν να αποχωρούν από το γήπεδο, προφανώς για να το “ρίξουν” στις μπύρες, μήπως και ξεχάσουν τον πόνο τους.

Η Χαρτς παρέμεινε θλιβερός κομπάρσος σε όλο το πρώτο ημίχρονο και απείλησε μόνο μία φορά στις καθυστερήσεις. Τότε, όμως, βρέθηκε μπροστά στην εστία ο Βιειρίνια, πρόλαβε να κοντράρει σουτ εξ’ επαφής και κράτησε το 2-0.

Το πάρτι συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Σκωτσέζοι... ηρέμησαν, παράτησαν το κλωτσοσκούφι και τις άγαρμπες αγκωνιές, απείλησαν δύο φορές αλλά ήταν άστοχοι κι ύστερα ήρθαν άλλα δύο γκολ για να πάρει τελικά ο ΠΑΟΚ ό,τι δικαιούταν από αυτό το παιχνίδι. Απίστευτο βολέ-πάσα του Κοτάρσκι στον Ζίβκοβιτς, εκείνος φεύγει μπροστά και γυρίζει την μπάλα στον Ντέλια. Ο μικρός μάγος προς στιγμή φαίνεται ότι θα χάσει τον έλεγχό της, καθώς χτυπάει ψηλά στον μηρό του, βρίσκει όμως τον τρόπο με ένα αριστοτεχνικό πλασέ και τη στείλει αργά και βασανιστικά στα δίχτυα, για να γίνει το 3-0. Κι ύστερα, κλέψιμο μπάλας, αντεπίθεση, ο Ντέλιας αφήνει στον Μπράντον, που προωθείται και την κατάλλη στιγμή πασάρει στον Τάισον, που πλασάρει υποδειγματικά και “γράφει” το 4-0.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους παίκτες του ΠΑΟΚ και τον Λουτσέσκου. Για τις τρεις προκρίσεις και για τη χθεσινή εντυπωσιακή νίκη. Κι ακόμη, πέρα από όλες τις άλλες αρετές που έδειξαν χθες οι παίκτες, για το ακατάπαυστο πρέσινγκ που άσκησαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, με ασταμάτητα τρεξίματα και ατελείωτη διάθεση.

ΥΓ. Η τύχη έκατσε στην άκρη και, μετά τον Παναθηναικό, είπε “αντίο” στο όνειρο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και η ΑΕΚ. Με δύο τελικές στην εστία, με μηδέν ευκαιρίες ουσιαστικά και ένα μόνο γκολ, ενώ δέχεσαι δύο σε αγώνα ρεβάνς μέσα στην έδρα σου δεν πας πουθενά. “Δεν ήταν ΑΕΚ” έγραψαν οι Αθηναίοι συνάδελφοι. Ναι, δεν ήταν, γιατί τα θαύματα που έγιναν στο ματς με την Ντινάμο δεν μπορούν να επαναλαμβάνονται συνεχώς. Δεν ήταν όμως και η Αντβέρπ Ντινάμο. Οπως δεν ήταν και η Μπράγκα Μαρσέιγ. Εξ ου και το μηδέν νίκες, μηδέν ισοπαλίες, τέσσερις ήττες σε τέσσερα ματς για ΑΕΚ και Παναθηναικό στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Για να ξέρουμε τι λέμε και τι μας γίνεται...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.