ΠΑΟΚάρα για τίτλο, ήταν ανώτερος και κομβικός

Γιώργος Καστάνης13 Μαΐου 2024

Πολύ μεγάλη η εμφάνιση του ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Εξαιρετική η επίδοση της ομάδας και η απόφαση του προπονητή να παίξει ο Δικέφαλος με μία τακτική, εντελώς διαφορετική από αυτήν που μας είχε συνηθίσει από την έναρξη της σεζόν.

Έπαιξε τον αντίπαλό του, σαν την γάτα με το ποντίκι. Συνειδητά ο Δικέφαλος έδωσε χώρο στους αντιπάλους του, που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων από το πρώτο λεπτό. Όμως αποδεικνύεται στα κρίσιμα παιχνίδια, ότι η κατοχή της μπάλας δεν δίνει την νίκη. Απεναντίας, η αποτελεσματικότητα είναι αυτή που μετράει. Και ο Δικέφαλος, είχε παίκτες με σθένος, αποφασισμένους να φθάσουν στην νίκη χωρίς να επιτρέψουν στον αντίπαλό τους, να τους δημιουργήσει φάσεις. Και η αλήθεια είναι πως το πέτυχαν σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Με εξαίρεση την κλασική ευκαιρία του Μασούρα από το κεφάλι του οποίου η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι και την μεγάλη ευκαιρία που είχαν οι Πειραιώτες με τον Όρτα στο σουτ που επιχείρησε στο δοκάρι, επί της ουσίας δεν απείλησαν τον ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος ήταν ανώτερος σε όλα τα επίπεδα. Κυριάρχησε στα στημένα. Οι παίκτες του, έπαιξαν με μεγαλύτερο πάθος από την έναρξη έως το φινάλε. Και εν τέλει ήταν περισσότερο αποτελεσματικοί. Το ήθελαν και το πέτυχαν. Αυτό το 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ και η δικαιότατη επικράτηση, ανοίγει διάπλατα την όρεξη για την κατάκτηση του τίτλου. Πρέπει όμως να κερδίσει τον Παναθηναϊκό στην κατάμεστη Τούμπα το βράδυ της Τετάρτης και αμέσως μετά τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης και παράλληλα να μην κερδίσει η ΑΕΚ τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, στο ματς που ακολουθεί.

Κομβικό ρόλο για την εξέλιξη του αγώνα έπαιξε, παράλληλα με τα υπόλοιπα, και η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Ποντένσε. Αυτή η κάρτα τον αποσυντόνισε, μείωσε την παραγωγικότητα του πιο απειλητικού παίκτη του Ολυμπιακού (στα ματς με τον ΠΑΟΚ) και έδωσε μπόνους στον Δικέφαλο.

Παράλληλα η εμφάνιση του Αντρίγια, του Κωνσταντέλια, του Κουλιεράκη και άλλων παικτών, αποδείχθηκε υπέρ κομβική για να έρθει αυτή η πολύ μεγάλη νίκη.

Η παραδοχή του Μεντιλίμπαρ μετά το τέλος του αγώνα, πως η νίκη του ΠΑΟΚ ήταν δίκαιη, αποδεικνύει πως ένας σοβαρός προπονητής αντιμετωπίζει την εξέλιξη ενός αγώνα, από το οποίο έχασε το Πρωτάθλημα, αλλά παραμένει σοβαρός και κύριος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.