«ΠΑΟΚΑΡΑ φέρε έναν φορ, έναν φορ, έναν φορ»

Γιώργος Ζαΐρης12 Ιουλίου 2024

Χθες ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε τον Τόμας Κεντζιόρα να κάνει την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα στην Ολλανδία. Θα περιμένει να ανακοινωθεί και επίσημα το Σάββατο. Δηλαδή η ανακοίνωση θα έρθει ακριβώς μια εβδομάδα μετά την άφιξη του στο Χορστ. Ο Πολωνός έκανε ατομικό πρόγραμμα καθημερινά και είναι προφανές πως είναι μια καλή είδηση η ενσωμάτωση του. Αλλά επίσης προφανές είναι πως αυτή η παρουσία πλέον ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ για να κάνει τον Λουτσέσκου να νιώθει ασφάλεια.

Γιατί πολύ απλά ο Λουτσέσκου θα ήθελε να έχει εδώ και μέρες στην Ολλανδία και άλλους παίκτες και δεν τους έχει δει. Και κυρίως αναφέρομαι στον φορ. Τον βασικό του φορ. Και το κενό αυτό είναι πιο έντονο όταν βλέπεις πως στα φιλικά μέχρι στιγμής οι φορ που είναι εδώ ούτε γκολ δεν έχουν βάλει ούτε τελική. Και επειδή ο ΠΑΟΚ πήρε πέρσι τον τίτλο με την καλύτερη επίθεση δεν σημαίνει πως αυτό είναι ένα πετυχημένο project πολύ περισσότερο όταν μπροστά του έχει τεράστιες προκλήσεις! Οι ίδιοι οι άνθρωποι της ομάδας έχουν σημειώσει κατ’ επανάληψη πως μεγάλος στόχος είναι το CHL. Και όταν λοιπόν έχεις πάρει αυτό το μάγκικο Πρωτάθλημα και έχεις την προοπτική να βάλεις στα ταμεία σου πολλά λεφτά, δεν εμπεριέχει κανένα ρίσκο να βιαστείς για τον φορ σου όταν ξέρεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ πως με μια πρόκριση εξασφαλίζεις ομίλους του Conference.

Αλλά αν πραγματικά στον ΠΑΟΚ ήθελαν να δώσουν στον Λουτσέσκου να διεκδικήσει το CHL θα έπρεπε να του έχουν φέρει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τον φορ. Μπορεί να έρθει αφού πρώτα περάσει από τον δεύτερο προκριματικό; Πιθανόν ως βέβαιο. Αλλά θα προλάβει να είναι έτοιμος σε μια εβδομάδα για το επόμενο επίσημο ματς; Δύσκολα…

Δεν έχω διάθεση να μιλήσω εγώ για τον Λουτσέσκου. Αυτός πρέπει να το κάνει. Απέφυγε να το κάνει στέλνοντας τον Παντελή Κωνσταντινίδη για δηλώσεις μετά το ματς με την Γκενκ. Προφανώς επειδή ήξερε πως ερωτηθεί για μεταγραφές και πιθανώς να… ξεσπούσε. Γιατί ο ίδιος είχε ζητήσει να έχει τις μεταγραφές με την πρώτη μέρα στην Ολλανδία. Και εξαιρώ από αυτές του Μεϊτέ γιατί και με δική του απόφαση είναι διατεθειμένος να τον περιμένει και πιθανώς να τον δει στις 17 Ιουλίου παρέα με τον Ζίβκοβιτς να περνά το κατώφλι του προπονητικού κέντρου.

Θα είμαι απόλυτος σε αυτό που θα γράψω. Κάποιοι θεωρούν πως η μη πώληση Κωνσταντέλια μπορεί να έχει διαρκή… νιρβάνα τους πάντες. Προφανώς ένας από αυτούς όμως δεν είναι ο Λουτσέσκου. Και φάνηκε από το πώς αντέδρασε μετά το τέλος του φιλικού με την Γκενκ. Τότε διάβαζα: «Σας γλεντάει ο Ιβάν» και άλλα παρόμοια. Δεν θα ήταν χρήσιμο πρώτα για τον ΠΑΟΚ αυτό το «σας γλεντάει ο Ιβάν» να το διάβαζα και με την απόκτηση ενός φορ;

Και πραγματικά δεν έχει λογική αυτή η καθυστέρηση γιατί θεωρητικά και σε σχέση με άλλες παρόμοιες περιόδους και ευκαιρίες, μπορείς να παλέψεις να μπεις στους «36» χωρίς να πρέπει να αποκλείσεις Μπεσίκτας, Μπενφίκα, Αγιαξ ή Σάλκε όπως τα περασμένα χρόνια.

Δεν έχει λογική να πρέπει να παίζει ο Βιεϊρίνια στα άκρα της επίθεσης γιατί απλά ο Ραζβάν δεν έχει άλλον εξτρέμ διαθέσιμο. Η ομάδα είχε κάνει πρόταση στον Ετζούκε και από τότε σιγή. Και ο Λουτσέσκου αναγκάστηκε να δώσει ευκαιρίες στον Κουαλιάτα ελπίζοντας στο… θαύμα αλλά αυτό δεν ήρθε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.