ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς και Κωνσταντέλιας «χτύπησαν» δεκάρι!

Metrosport Team27 Μαΐου 2024

Ρεπορτάζ: Κ.Πετρωτός, Γ.Ζαΐρης

Κάθε στατιστικό στοιχείο στα πλέι οφ αναδεικνύει και την τεράστια επιτυχία του Δικεφάλου αλλά και τη διαφορά που έκρινε τον τίτλο. Ένα από αυτά είναι αφορά και τις ασίστ. 

Όπως σημειώνεται στην σελίδα της διοργανώτριας αρχής του Πρωταθλήματος, ο Ζίβκοβιτς με τον Κωνσταντέλια είναι στις δυο πρώτες θέσεις της κορυφαίας πεντάδα στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία. Ο Σέρβος μοίρασε 6 ασίστ και ο Κωνσταντέλιας δυο λιγότερες. Οι δυο λοιπόν αυτοί ποδοσφαιριστές συνολικά ετοίμασαν δέκα γκολ στους συμπαίκτες τους. Κανείς άλλος δεν έφτασε αυτά τα νούμερα. Στην 3η θέση από τους παίκτες που έπαιξαν στα πλέι οφ είναι ο Ποντένσε με 3 και ακολουθούν ο Μαρτίνς και ο Φορτούνης μαζί με τον Ελ Κααμπί με 2 ενώ ο Μαρτίνς έχει μια. Δηλαδή πέντε παίκτες του Ολυμπιακού έχουν συνολικά τον ίδιο αριθμό που έχουν από μόνοι τους οι δυο ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ!

Αντίστοιχα πέντε ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού πρόσφεραν συνολικά 8 ασίστ στα πλέι οφ, δυο δηλαδή λιγότερες από όσους πήρε ο ΠΑΟΚ μόνο από τους δυο παίκτες του. Συγκεκριμένα από 2 ασίστ μέτρησε ο Ιωαννίδης με τον Αράο και τον Μπερνάρ και μια έδωσαν οι Μπακασέτας, Γερεμέγιεφ.

Αν θέλουμε επίσης να δούμε τις επιδόσεις των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ στα πλέι οφ; Ο Ελιάσον έχει δυο, δηλαδή ο Ζίβκοβιτς έχει τις τριπλάσιες και ο Κωνσταντέλιας τις διπλάσιες. Και δεν υπάρχει άλλος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ με δυο. Οι υπόλοιποι έχουν μια και είναι οι: Χατζησαφί, Ρότα, Μάνταλος, Βίντα, Πινέδα, Αμραμπατ και Γκαρσία. Δηλαδή οκτώ παίκτες της ΑΕΚ είχαν συνολικά 9 ασίστ, ενώ Ζίβκοβιτς και Κωνσταντέλιας από μόνοι τους είχαν δέκα! Και να σημειώσουμε εδώ πως ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τα πλέι οφ με 16 ασίστ, τρεις περισσότερες από τον Ολυμπιακό που είχε 13.

Επίθεση… φωτιά

Ο ΠΑΟΚ με εξαίρεση το εντός έδρας ματς με τον Άρη που δεν σκόραρε, είχε γκολ στα άλλα 9 ματς των πλέι οφ. Και ολοκλήρωσε αυτό το μίνι Πρωτάθλημα με 21 γκολ. Ένα παραπάνω από ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Και αυτά τα γκολ του επέτρεψαν να κάνει ρεκόρ στη συγκομιδή βαθμών στα πλέι οφ στην δική του ιστορία. Μάζεψε 20 βαθμούς, επτά περισσότερους από την σεζόν 2022-23. Να σημειώσουμε πως την σεζόν 2009-2010 είχε μαζέψει 16 και φέτος ο ΠΑΟΚ έσπασε αυτό το ρεκόρ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.