ΠΑΟΚ-Χιμπέρνιαν: Οι δύο ενδεκάδες και τα «γκάζια» του Λουτσέσκου-Ώρα έναρξης

Γιώργος Ζαΐρης06 Ιουλίου 2024

Απέναντι σε μια ομάδα που σε μια εβδομάδα από τώρα θα δώσει το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, την Χιμπέρνιαν, σήμερα ο ΠΑΟΚ (6/7, 17:00 Metropolis 95.5 - ΝΟVASPORTS 2) θα δώσει το δεύτερο φιλικό ματς επί ολλανδικού εδάφους. 

Θα είναι η 3η ομάδα από την Σκωτία που θα αντιμετωπίσει σε λιγότερο από έναν χρόνο αφού είχαν προηγηθεί τα παιχνίδια με την Χαρτς και την Αμπερντίν. Σε κάθε περίπτωση το σημερινό φιλικό είναι μια ακόμη καλή ευκαιρία για τον Ραζβάν Λουτσέσκου ώστε να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα ενώ παράλληλα θα παρατάξει διαφορετικές ενδεκάδες από εκείνες που έπαιξαν στο ματς με την ΑΕΚ Λάρνακας την περασμένη Τετάρτη. 

Μάλιστα και εφόσον οι χθεσινές δοκιμές ενδεκάδων επιβεβαιωθούν το απόγευμα και στον αγωνιστικό χώρο, τότε θα κάνει ντεμπούτο ο Κώστας Θυμιάνης που δεν είχε παίξει στο πρώτο φιλικό ενώ θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως λειτουργεί ως δίδυμο αυτό των Καμαρά-Σβαμπ αφού δεν είχαν παίξει μαζί στο πρώτο ματς ενώ στην ίδια ενδεκάδα θα είναι και οι Κουλιεράκης-Εκόνγκ στο κέντρο της άμυνας.

Οι δυο ενδεκάδες που δοκίμασε ο κόουτς

Όπως φάνηκε λοιπόν χθες μέσα από το οικογενειακό διπλό που ακολούθησε των ασκήσεων τακτικής, ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα παρατάξει την μια ενδεκάδα με τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, τον Σάστρε στα δεξιά και τον Ράφα Σοάρες στα αριστερά. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι ο Εκόνγκ με τον Κουλιεράκη, αυτοί δηλαδή που είχαν αρχίσει την περσινή σεζόν στα πρώτα επίσημα ματς. Μπροστά τους θα είναι ο Σβαμπ με τον Καμαρά ενώ στο ένα άκρο της επίθεσης θα είναι ο Τάισον από τα αριστερά και στο άλλο ο Ντεσπόντοφ με τον Μπράντον Τόμας στην κορυφή και τον Μουργκ πίσω από τον Ισπανό φορ.

Η δεύτερη ενδεκάδα (τουλάχιστον αυτό δοκίμασε χθες ο Λουτσέσκου) θέλει να αρχίζει από τον Ταλιχμανίδη και όχι τον Τσιφτσή. Στα δεξιά θα είναι ο Οτο ενώ ο Θυμιάνης θα παίξει ως δεξί στόπερ με τον Μιχαηλίδη στα αριστερά. Στα αριστερά της άμυνας θα είναι ο Ραχμάν Μπάμπα ενώ στα χαφ ο Τσιγγάρας με τον Οζντόεφ. Ο Γκούμας θα είναι πίσω από τον Σαμάτα ενώ δεξιά στην επίθεση θα είναι ο Βιεϊρίνια και στα αριστερά ο Κουαλιάτα. Στο οικογενειακό διπλό δεν έπαιξαν οι Τσαούσης, Σμυρλής, Τσοπούρογλου όπως και ο Νάσμπεργκ.

«Να μην είστε στατικοί»

Ο προπονητής του Δικεφάλου και στην απογευματινή προπόνηση είχε αρκετά πράγματα να πει στους ποδοσφαιριστές του κυρίως κατά τη διάρκεια του οικογενειακού διπλού. Σε έντονο ύφος κάποια στιγμή τους τόνισε: «Δεν επιτρέπεται να αφήνετε τον αντίπαλο να παίζει με μακρινές μπαλιές. Μην του δίνετε τον χρόνο να το κάνει. Πιέστε δυνατά και ο ένας θα πρέπει να καλύπτει τον άλλο. Να μην είστε στατικοί να είστε διαρκώς σε κίνηση», τους τόνισε ενώ και όταν είδε πως τα τελειώματα δεν ήταν καλά, φώναξε λέγοντας: «θέλω να είστε συγκεντρωμένοι και όχι χαλαροί!»

Χάγη και Στουτγάρδη

Την απογευματινή προπόνηση παρακολούθησαν φίλοι του ΠΑΟΚ που έκαναν ταξίδι 500 χιλιομέτρων από την Στουτγάρδη, θα διανυκτέρευαν χθες στο Χορστ για να δουν και τον σημερινό αγώνα και θα επέστρεφαν αμέσως μετά στην Γερμανία. Παράλληλα ήρθαν και φίλαθλοι από την Χάγη. Μαζί με τους εκδρομείς φίλους του ΠΑΟΚ και πιτσιρίκια φορώντας γάντια τερματοφύλακα για να τα υπογράψει ο Κοτάρσκι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.