ΠΑΟΚ VS Κροατία: Με οδηγό το απόλυτο στις προκρίσεις!

Metrosport Team26 Φεβρουαρίου 2024

Ο ΠΑΟΚ θέλει να βρεθεί για δεύτερη φορά μέσα στην τελευταία 3ετία στους «8» του Conference League και για να το καταφέρει θα πρέπει μέσα από διπλές αναμετρήσεις να αποκλείσει την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. 

Γράφουν οι: Γιώργος Καστάνης, Γιώργος Ζαΐρης.

Το πρώτο βήμα ο λαβωμένος ΠΑΟΚ θα πρέπει να το κάνει στις 7 Μαρτίου στην Κροατία έτσι ώστε στις 14 του ίδιου μήνα στην κατάμεστη Τούμπα να πανηγυρίσει την πρόκριση. Ο ΠΑΟΚ θα βρει στο δρόμο του για δεύτερη φορά την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και αλλά για πρώτη σε νοκ άουτ φάση. 

Αντίθετα σε διπλούς αγώνες έχει αποκλείσει κατά σειρά την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ (από την οποία έχει γνωρίσει και τη μοναδική ήττα από κροατική ομάδα), την Ριέκα και φέτος την Χάιντουκ. Ο απολογισμός; Το απόλυτο σε προκρίσεις, πέντε νίκες, δυο ισοπαλίες και μόλις μια ήττα. Η «Μ» θυμάται αυτές τις οκτώ αναμετρήσεις.

1. «Καθάρισαν» Ιβιτς και Σαλπιγγίδης

Ο Δικέφαλος την προσεχή αντίπαλο του την είχε αντιμετωπίσει πριν από 14 ολόκληρα χρόνια, τότε σε όμιλο του Europa League και με νίκη τους (1-0) στο δεύτερο παιχνίδι στο «Μαξιμίρ», πήραν ιστορική πρόκριση στους «32» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Στον αγώνα του πρώτου γύρου στη φάση των ομίλων ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει το ματς με 1-0 με γκολ του Ιβιτς. 

Το δεύτερο ματς στην Κροατία ήταν στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων. Ο ΠΑΟΚ πήγε εκεί για δυο αποτελέσματα αφού και με την ισοπαλία περνούσε στους «32» και μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία του στον συγκεκριμένο θεσμό. Και έφυγε νικητής με γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη από ασίστ του Στέφανου Αθανασιάδη, διαμορφώθηκε το 0-1 και ήρθε η πρόκριση!

2. Το εις βάρος του 2-1 έγινε 6-0 στην Τούμπα

Η δεύτερη φορά που ο ΠΑΟΚ κλήθηκε να παίξει με ομάδα της Κροατίας ήταν και πάλι από την πρωτεύουσα της χώρας το 2015. Ηταν η Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ. Η πρώτη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με κροατική ομάδα για νοκ άουτ φάση. Ήταν για τα προκριματικά του Europa με τον Δικέφαλο να έχει προπονητή στον πάγκο του, τον Ιγκόρ Τούντορ. 

Στο πρώτο ματς ο Δικέφαλος βρίσκεται πίσω στο σκορ με 2-0 και μάλιστα πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος. Ο Ρόμπερτ Μακ στο 88’ της αναμέτρησης μειώνει το σκορ και διαμορφώνει το τελικό 2-1. Μια εβδομάδα αργότερα ο Δικέφαλος έκανε πάρτι. Ισοπέδωσε με 6-0 τους Κροάτες έχοντας φροντίσει μέχρι το 14’ να σκοράρει τρεις φορές με Λούκας Πέρεθ, Μακ και Πέλκα. Ακολούθησε το γκολ του Κίτσιου, το αυτογκόλ του Μρτσέλα και το δεύτερο του Μακ για να έρθει αυτή η 6άδα!

3. Η βραδιά του…. Ελ Καντουρί

Τον Αύγουστο του 2021, στην επιστροφή του Λουτσέσκου στον πάγκο του ΠΑΟΚ για τη δεύτερη θητεία του, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να αποκλείσει την Ριέκα για να βρεθεί στους ομίλους του Conference. Τη χρονιά δηλαδή που έφτασε στους «8». 

Στο πρώτο ματς στην Κροατία, ο Ελ Καντουρί κάνει ίσως το καλύτερο ματς του με την ασπρόμαυρη φανέλα. Σκοράρει στο 8’ και δίνει το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ σε ένα ματς όπου ο Δικέφαλος είχε καθολική υπεροχή. Στο 80’ ο Τόμας Μουργκ πετυχαίνει το δεύτερο γκολ και ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη με μια σπουδαία νίκη με 2-0. Στο ματς της Τούμπας; Υπερασπίζεται αυτό το σκορ αν και αγχώθηκε. Και αυτό γιατί στο 33’ η Ριέκα παίρνει το προβάδισμα, ο ΠΑΟΚ αμύνεται και στο 90΄ με αυτογκόλ του Γκόλεσιτς διαμορφώνεται το τελικό 1-1.

4. Άντεξε στο Σπλιτ, έκανε πάρτι στο σπίτι του

Το πρόσφατο καλοκαίρι στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League ο ΠΑΟΚ που ακόμη είχε υπό διαμόρφωση το ρόστερ του καλείται να αποκλείσει την Χάιντουκ του Μάρκο Λιβάγια. Το πρώτο ματς στην κολασμένη έδρα στο Σπλιτ! Ο ΠΑΟΚ αντέχει, φεύγει με λευκή ισοπαλία αν και πέρασε δύσκολες στιγμές με πολλές χαμένες ευκαιρίες των γηπεδούχων. 

Μια εβδομάδα αργότερα όλοι περίμεναν ένα θρίλερ στην Τούμπα αλλά αυτό τελικώς αποδείχθηκε το απόλυτο ασπρόμαυρο πάρτι πρόκρισης με οικοδεσπότη τον Ζίβκοβιτς! Ο Σβαμπ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για να έρθουν τα δυο γκολ από το Σέρβο επιθετικό και έτσι ο ΠΑΟΚ με αυτό το 3-0 πήρε την πρόκριση, αμέσως μετά απέκλεισε την Χαρτς, μπήκε στους ομίλους και φυσικά η συνέχεια… γνωστή!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.