ΠΑΟΚ VS Άρης-Χούλιαν Κουέστα: Μόνος εναντίον όλων!

Metrosport Team29 Σεπτεμβρίου 2024

Χούλιαν Κουέστα... Μόνος εναντίον όλων! Ο τερματοφύλακας του Άρη ετοιμάζεται για το δικό του 20ό ντέρμπι  κόντρα στον ΠΑΟΚ. Σπουδαίο ματς, κομβικό...

Η Θεσσαλονίκη έχει «χωριστεί» στη μέση για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον ΆΡΗ (29/9, 20:30). Ένα παιχνίδι, που εκτός από το γόητρο και τη δόξα, είναι επίσης πολύ σημαντικό για τη Super League 1. Ο μεν πρωταθλητής ΠΑΟΚ ψάχνει νίκη στην Τούμπα κόντρα στους «κίτρινους», ύστερα από 17 μήνες, ενώ ο δε Άρης θέλει να συνεχίσει την καλή του παράδοση με ομάδες κόντρα στο Big-4.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΜΑΜΙΚΟΝΙΑΝ

Ως γνωστό σε τέτοιες αναμετρήσεις, οι σχηματισμοί, οι τακτικές και όλα τα πέριξ κάνουν στην άκρη και βγαίνουν μπροστά οι προσωπικότητες ορισμένων ποδοσφαιριστών. Από ηγέτες υπάρχουν αρκετοί και στις δύο ομάδες, με αυτόν, όμως, που θα επικεντρώσουμε την προσοχή μας είναι αναμφίβολα ο Χούλιαν Κουέστα.

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια...

Ο κίπερ του Άρη ήρθε στη πόλη μας το 2018, στην επανεμφάνιση της ομάδας στην πρώτη κατηγορία. Έκτοτε η ομάδα του έχει αντιμετωπίσει 22 φορές τον Δικέφαλο με τον ίδιο να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια στις 19. Οι αριθμοί αποδεικνύουν πως σίγουρα είναι αυτός που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον τη σημασία ενός τέτοιου παιχνιδιού.

Ο Ισπανός αρχηγός του Άρη διανύει την έβδομη δική του σεζόν στους «κίτρινους» και, όπως διαβάσατε παραπάνω, έχει αντιμετωπίσει 19 φορές τον «Δικέφαλο». 

Ο απολογισμός του; 

Έξι νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες, αλλά και 7 (επτά) ήττες, ενώ έχει δεχτεί 18 τέρματα.

Η παράδοση στην Τούμπα!

Ο 33χρονος τερματοφύλακας με καταγωγή από την Καμποτεγιάρ της Γρανάδα μετρά απίστευτα νούμερα κόντρα στον ΠΑΟΚ, καθώς σε 10 αναμετρήσεις, που έχει δώσει στην Τούμπα, κράτησε το μηδέν στις μισές από αυτές. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτά τα 10 ματς έφυγε ηττημένος μονάχα τρεις φορές, ενώ ακόμη τρεις ήταν οι φορές που έφυγε ως νικητής και τέσσερις ήταν οι «μοιρασιές».

Ο ίδιος έχει χάσει μόλις 3,5 παιχνίδια κόντρα στον Δικέφαλο σε αυτά τα επτά χρόνια της παρουσίας του. Όσο για το... μισό; Τον Σεπτέμβριο του 2019 αποχώρησε τραυματίας στο ημίχρονο και τον αντικατέστησε ο Φαμπιάν Έμαν. 

Η αλλαγή έγινε στο 1-1 και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε ισόπαλο 2-2 με τα γκολ των Ματίγια και Μίσιτς.

Η μοναδική φορά που ο Άρης κέρδισε τον ΠΑΟΚ χωρίς αυτόν βασικό, ήρθε τον Δεκέμβριο του 2020, τότε οι Κίτρινοι με τον Μπουσέ κάτω από τα δοκάρια επικράτησαν 1-0 με γκολ του Μπρούνο Γκάμα. Ο Γάλλος έπαιξε και στην επόμενη αναμέτρηση τον Μάρτιο του 2021, εκεί που η ομάδα του, αν και προηγήθηκε με 2-0 εκτός έδρας έχασε τις ευκαιρίες για έναν μεγάλο θρίαμβο και εντέλει έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Με ποιους έχει κοντραριστεί

Η τελευταία φορά που δεν έπαιξε σε ντέρμπι Θεσσαλονίκης ο Κουέστα ήταν τον Μάρτιο του 2023. Τότε τη θέση του πήρε ο Μάριος Σιαμπάνης, ο οποίος είδε την ομάδα του να προηγείται στο ημίχρονο με εκπληκτικό τέρμα του Πάλμα, αλλά στο τέλος ηττήθηκε, καθώς ο ΠΑΟΚ σκόραρε δις με τους Ζίβκοβιτς και Σβαμπ.

Τέλος, σε αυτή την παράδοση του Ισπανού με τις 196 εμφανίσεις στον Άρη, ο Κουέστα αγωνίστηκε 11 φορές κόντρα στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, επτά με τον Ντόμινικ Κοτάρσκι (οσονούπω οκτώ) και μια φορά με τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.