ΠΑΟΚ: Βαδίζοντας στο άγνωστο με βάρκα… τους φιλάθλους

Metrosport Team04 Σεπτεμβρίου 2024

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Πάντοτε επιθυμούμε να γνωρίζουμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε και μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε. Στο ποδόσφαιρο και δη στον φετινό ΠΑΟΚ δεν συμβαίνει αυτό. Μάλιστα ίσως περάσουν αρκετές εβδομάδες, ίσως και μήνες προτού καταλήξουμε σ’ ένα σχετικά ασφαλές συμπέρασμα περί της αξίας των νεοαποκτηθέντων παικτών. 

Μέχρι στιγμής ο Σορετίρε από την Μάντσεστερ δείχνει να αποτελεί ένα σημαντικό επιθετικό στοιχείο τόνωσης που οι αντίπαλοι δύσκολα θα αντιμετωπίσουν. Μια έκπληξη του «μικρού» Σαββίδη. Ο Δικέφαλος μοιάζει, χωρίς να συμβαίνει φυσικά αυτό, να θέλει να πετυχαίνει πολλά τέρματα και να δέχεται ένα λιγότερο. 

Ο πειραματισμός στα χαφ με τον Μπακαγιόκο μπορεί να αποδώσει αυτό που επιθυμεί ο κόσμος και ο προπονητής ή να μας οδηγήσει στην αρνητική καθ’ όλα υπομονή. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει παίκτης ίσος ή και καλύτερος από τον Κεντζιόρα, προς το παρόν, αποτελεί μέγα λάθος που δημιουργεί την ποδοσφαιρική αρνητική εικόνα στην άμυνα. Συνοπτικά και παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είναι ο πρωταθλητής, ακούς, διαβάζεις, συναντάς φιλάθλους που μοιάζει να «καίγονται» από την αγωνία και να φορτώνονται εκνευρισμό. 

Κατά την άποψή μας αυτή η συναισθηματική κατάσταση δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια. Ο κ. Σαββίδης κατάφερε να κάνει τον ΠΑΟΚ να πάρει όσους τίτλους είχε κατακτήσει τις προηγούμενες δεκαετίες. Ωστόσο ποτέ δεν είχε τη δυνατότητα να απαγκιστρωθεί από τον παλαιοποδοσφαιρικό τρόπο σκέψης και να προχωρά έγκαιρα στις προσδοκώμενες αποκτήσεις παικτών. 

Κάποιος μπορεί να αντιτάξει το γεγονός ότι όλες οι ομάδες στην Ελλάδα δρουν με παρόμοιο τρόπο. Για παράδειγμα η ΑΕΚ αποκλείστηκε από μια ομάδα που δεν την ήξερε κανείς και ένας από τους λόγους ήταν ότι δεν είχε αποκτήσει σέντερ φορ. Δε θέλουμε να συγκρίνουμε τον ΠΑΟΚ με τις ομάδες του λεκανοπεδίου. Ο Δικέφαλος έχει προσελκύσει και συνεχίζει να προσελκύει με γεωμετρική πρόοδο χιλιάδες νέους φιλάθλους. 

Γι’ αυτό ο κ. Σαββίδης επιτέλους πρέπει να οργανώσει την ομάδα όχι μόνο στις μεταγραφές αλλά και στον τρόπο που επικοινωνεί ο σύλλογος με τους …πάντες εκτός Τούμπας. Το ότι ο Γκαγκάτσης είναι πρόεδρος της ΕΠΟ προς το παρόν δεν έχει προσφέρει κάτι το θετικό… Παρατηρούμε τον αρχιδιαιτητή Λανουά να μετατρέπει τον εαυτό του σε ποδοσφαιρικό συγγραφέα και σκηνοθέτη. 

Φτιάχνει τις φάσεις μετατρέποντας την πραγματικότητα στη δική του ποδοσφαιρική οπτασία. Όλα τα παραπάνω δημιουργούν μια αρνητική ατμόσφαιρα γύρω από το μυαλό του ΠΑΟΚτσή που θέλει να βλέπει την ομάδα να ελίσσεται και να εξελίσσεται. Θεωρούμε ότι άμεσα ο ΠΑΟΚ πρέπει να ενισχυθεί με 2 τουλάχιστον παίκτες έστω και για το Ελληνικό πρωτάθλημα. 

Τέλος επιβάλλεται ο σύλλογος να «φιλαθλοποιηθεί – κοινωνικοποιηθεί». Δεν είναι δυνατόν οι πάντες να περιμένουν τον Λουτσέσκου να ενημερώσει, να ζητήσει, να διαμαρτυρηθεί. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλος σύλλογος και όλοι μας, κυρίως οι διοικούντες, επιβάλλεται να το κατανοούν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.