ΠΑΟΚ Β-Παπαβασιλείου: « Ο ΠΑΟΚ έχει εδώ και πολλά χρόνια τις καλύτερες ακαδημίες στην Ελλάδα»

Metrosport Team17 Σεπτεμβρίου 2024

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΝΔΑΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

O Coach Παπαβασιλείου μίλησε στην media day για τους στόχους του ΠΑΟΚ Β, για την άριστη συνεργασία με την πρώτη ομάδα και για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει τις καλύτερες ακαδημίες στην Ελλάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο metrosport.gr

-Coach καλή αρχή! Aρχικά να σε ρωτήσω για την πορεία της προετοιμασίας. Πέρασε ένα κομμάτι και πλησιάζει η έναρξη της σεζόν, η ομάδα βρίσκεται στο επίπεδο που θα ήθελε και που στοχεύετε εσείς για φέτος;

-Δουλεύουμε με τα παιδιά πολύ καλά δύο μήνες τώρα και υπάρχει μεγάλη διάθεση και κίνητρο από τους ποδοσφαιριστές. Δεν θέλω να πω, ότι είναι μικροί σε ηλικία γιατί είναι σημαντικό να βλέπουν ρεαλιστικά το ποδόσφαιρο. Οι στόχοι της ομάδας έχουν να κάνουν με τρεις πυλώνες, ο κυριότερος είναι να ετοιμάσουμε ποδοσφαιριστές για την πρώτη ομάδα. Το ότι έχουν φτάσει στην Β’ ομάδα είναι επιστέγασμα σκληρής δουλειάς των προηγούμενων χρόνων. Πρέπει να τελειοποιήσουμε την εκπαιδευτική τους διαδικασία και να φτάσουν στην πρώτη ομάδα, όσοι είναι δυνατόν να το κάνουν. Το άλλο το κομμάτι είναι να παίξουμε ένα θελκτικό ποδόσφαιρο που να έρχεται ο κόσμος και να του αρέσει αυτό που βλέπει, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα η οποία πρέπει να πρωταγωνιστεί. Ο κόσμος αγαπάει πολύ αυτή την ομάδα. Εμείς ταυτόχρονα πρέπει να μπορέσουμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια γιατί είναι σημαντικό, σε αυτή την ομάδα, να αντιλαμβάνονται όλοι και να γνωρίζουν ότι ακόμα και σε επίπεδο Β’ εθνικής, ο ΠΑΟΚ έχει μέταλλο νικητή.

Από τις κορυφαίες ακαδημίες στην Ελλάδα ο ΠΑΟΚ

- Coach, λένε ότι ο ΠΑΟΚ έχει τις καλύτερες ακαδημίες στην Ελλάδα. Ο θεσμός τον Β ομάδων βοηθάει στην ανάπτυξη των νέων παιδιών και στην τροφοδοσία της πρώτης ομάδας. Όπως για παράδειγμα, ο Κουλιεράκης που μεταγράφηκε πρόσφατα. Είναι κίνητρο αυτές οι μεταγραφές για τα παιδιά που είναι στον ΠΑΟΚ Β;

- Σίγουρα ο ΠΑΟΚ έχει εδώ και πολλά χρόνια τις καλύτερες ακαδημίες στην Ελλάδα. Έχει ένα επίπεδο ακαδημιών το οποίο είναι από το καλύτερο στην Ευρώπη και το λέμε γιατί έχουμε δει τα προηγούμενα χρόνια τις παρουσίες μας στο εξωτερικό. Η Β ομάδα βοηθάει πάρα πολύ τα παιδιά. γιατί στην ουσία μπαίνουν στο ανδρικό και ρεαλιστικό ποδόσφαιρο και αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα, ότι εδώ υπάρχει το ‘’πρέπει να κερδίσω’’. Πέρσι, μπήκε η διαδικασία ότι οι Β ομάδες υποβιβάζονται κατηγορία, οι δύο ήδη έχουν πέσει όποτε το πρωτάθλημα γίνεται πιο ρεαλιστικό. Όλη αυτή οι διαδικασία, βοηθάει τα παιδιά να φτάσουν πιο έτοιμα στην πρώτη ομάδα. Δεν θα είναι όλοι σίγουρα, όμως είναι δεδομένο ότι όταν φτάνουν τα παιδιά εκεί, συνεχίζουν και πρέπει να εξελίσσονται. Στην πρώτη ομάδα ποτέ δεν θα φτάσει κάποιος ποδοσφαιριστής πανέτοιμος. Αλλά και ταυτόχρονα, ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που πρωταγωνιστεί στο υψηλό επίπεδο και θέλω να πάει ακόμα πιο καλά όποτε είναι δύσκολο να ενταχθούν στην πρώτη ομάδα. Η συνεργασία μας με την πρώτη ομάδα είναι εξαιρετική.

-Είναι για εσάς μια σεζόν ιδιαίτερη; Με την έννοια ότι είναι η πρώτη σας χρονιά σε επίπεδο επαγγελματικής κατηγορίας.

- Αν το δει κάποιος έτσι προφανώς θα πει ότι είναι. Για μένα δεν είναι, γιατί θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο είναι το ίδιο παντού. Γνωρίζω πολύ καλά τα παιδιά, γνωρίζω πολύ καλά τον οργανισμό και αισθάνομαι πολύ καλά και όμορφα εδώ. Είναι το τελευταίο κομμάτι της εξελικτικής διαδικασίας των παιδιών και θεωρώ ότι θα δουλέψουμε πολύ καλά σε αυτό το κομμάτι.

-Coach, η φιλοσοφία και η νοοτροπία της ομάδας φέτος στο τακτικό κομμάτι ποια θα είναι; Τι θα περιμένουμε από τον ΠΑΟΚ Β μέσα στο γήπεδο;

- Από τον ΠΑΟΚ Β θα δούμε ότι βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια στην ακαδημία και ότι θέλουμε να βλέπουμε και από την πρώτη ομάδα δηλαδή κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Θέλουμε να έχουμε το πρωταρχικό ρόλο εμείς, με πίεση στον αντίπαλο όταν δεν έχουμε την μπάλα και επιθετικό ποδόσφαιρο. Στόχος είναι να παρουσιάσουμε κάτι όμορφο γι’ αυτόν που έρχεται να βλέπει την ομάδα.

-Coach ένα σχόλιο για τον όμιλο που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ Β και πώς θα θέλατε να εξελιχθεί η χρονιά και πώς να τελειώσει;

- Όσον αφορά τον όμιλο δεν μπορώ να σχολιάσω ούτε θετικά ούτε αρνητικά. Όλες οι ομάδες έχουν τους δικούς τους στόχους εμείς κοιτάμε μόνο το δικό μας κομμάτι και πως θα μπορέσουμε να εξελίξουμε τους παίκτες. Θα είμαι πολύ ευχαριστημένος όταν θα έχουμε καταφέρει να εκπαιδεύουμε τα παιδιά και να καταφέρουμε όσο το δυνατόν, περισσότεροι παίκτες να ακουμπήσουν την πρώτη ομάδα. Θέλουμε να έχουμε ένα σύνολο όπου θα παίζει όμορφο ποδόσφαιρο και ταυτόχρονα αγωνιστικά και βαθμολογικά να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται.

Η συνεργασία με την πρώτη ομάδα είναι εξαιρετική

-Πώς είναι η συνεργασία με την πρώτη ομάδα και την Κ19; Ουσιαστικά βρίσκεστε στο μεταίχμιο και θα πρέπει να έχετε έναν σταθερό δίαυλο επικοινωνίας ανοιχτό.

- Η συνεργασίας μας είναι εξαιρετική και χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτό. Με την πρώτη ομάδα υπάρχει συνεχόμενη συζήτηση και ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας. Με την Κ19 και πιο κάτω, που γνωριζόμαστε ακόμα καλύτερα και περισσότερα χρόνια, η επαφή είναι άμεση και η συνεργασία μας με όλους πάρα πολύ καλή. Γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό ο ρόλος της Β ομάδας.

-Coach, οι Β ομάδες έχουν την ιδιομορφία ότι μπορούν να υποβιβαστούν πλέον αλλά δεν μπορούν να ανεβούν κατηγορία. Πόσο εύκολο η δύσκολο είναι να βρεις κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές σου; Γιατί κάποια στιγμή της σεζόν, δεν υπάρχει κίνητρο βαθμολογικό.

-Είναι πάρα πολύ εύκολο γιατί τα παιδιά έχουν στόχο και κίνητρο να φτάσουν στην πρώτη ομάδα. Δεν μας ενδιαφέρει το ότι δεν μπορούμε να ανέβουμε κατηγορία. Υπάρχει πίεση και καλώς που υπάρχει. Θέλουμε να ετοιμάσουμε παιδιά για την πρώτη ομάδα το κυριότερο κίνητρο, είναι αυτό.

-Με τον Κύριο Ταξίδη είστε χρόνια συνεργάτες. Πως είναι αυτή η σχέση και πόσο σας βοηθάει και εσάς τον ίδιο;

-Ο Δημήτρης είναι συνεργάτης από την Κ11. Πριν πολλά χρόνια, πάνω από δώδεκα με δεκατρία, τον γνώρισα εδώ. Πραγματικά η συνεργασία μας είναι εξαιρετική. Υπάρχει πλέον και φιλική σχέση και κάτι παραπάνω. Θέλω να σταθώ, στο πόσο σημαντικές είναι οι συνεργασίες. Στο ποδόσφαιρο δεν είναι ο προπονητής από τη μία και οι υπόλοιποι όλοι μαζί απέναντι. Είμαστε ένα κομμάτι και παίρνεις τα πάντα από τον οποιονδήποτε. Είμαι τυχερός γιατί η συνεργασία μας με το Δημήτρη είναι πολύ καλή. Ταυτόχρονα είναι και ο κύριος Γιώργος Κωστίκος, γνωστός σε όλους, του οποίου η παρουσία είναι πολύ σημαντική στο να μας βοηθήσει και να είναι κοντά μας. Είναι η ιστορία του ΠΑΟΚ και με όλους τους συνεργάτες η συνεργασία είναι εξαιρετική.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.