ΠΑΟΚ: Το πάθημα έγινε μάθημα;

Metrosport Team09 Ιανουαρίου 2024

Ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης – Κώστας Πετρωτός – Γιώργος Ζαϊρης

Η τρίτη ήττα του ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα, προχθές το βράδυ στο Κλεάνθης Βικελίδης, ήρθε σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία οι περισσότεροι δεν την περίμεναν. Πίστευαν πριν από το παιχνίδι, ότι ο Δικέφαλος θα ξεπεράσει το εμπόδιο του αντιπάλου του. Το ζητούμενο είναι ποια μηνύματα έλαβαν οι παίκτες και ο Λουτσέσκου.

Το πάθημα έγινε μάθημα; Αυτό είναι το καίριο ερώτημα και πρέπει να απαντηθεί, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις από όλους. Σε κάθε παιχνίδι από εδώ και στο εξής. Ο Λουτσέσκου και οι παίκτες, καλούνται να συνειδητοποιήσουν ότι στον δρόμο για τον τίτλο, δεν αρκεί μόνο το ελκυστικό ποδόσφαιρο, αλλά και η αποτελεσματικότητα σε όλα τα παιχνίδια και κυρίως σε αυτά με δυνατούς αντιπάλους. Διότι όταν ξεκινήσουν τα πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί να κερδίσει βαθμούς με τις ομάδες που θα βρίσκονται μαζί με αυτόν, στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας. 

Σε αυτό το μίνι Πρωτάθλημα, στον συγκριτικό πίνακα, μέχρι αυτή την στιγμή υστερεί σε σχέση με την ΑΕΚ και τον Άρη, ενώ είναι καλύτερα βαθμολογικά από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Πρακτικά αυτό σημαίνει, πως μέχρι τα πλέι οφ, πρέπει ο Δικέφαλος να βελτιωθεί σημαντικά σε βασικούς τομείς. Και εκτός από τις μικρομεσαίες ομάδες, είναι απαραίτητο να κερδίζει και τα ντέρμπι.

Σε κάθε περίπτωση από τον Βόλο, αύριο το απόγευμα θα ξεκινήσει η προσπάθεια των παικτών και του προπονητή για να επανέλθουν στις νίκες. Ο στόχος της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου είναι άμεσος. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα με 1-0, πρέπει όμως να επικρατήσει και στον Βόλο, για να δείξει ότι μπορεί να βγάλει αντανακλαστικά. Η πρόκριση, αποτελεί μονόδρομο.

Και εφόσον επιτευχθεί, ύστερα θα πρέπει να αφοσιωθεί η ομάδα στο Πρωτάθλημα. Την Κυριακή, με νίκη επί του ΠΑΣ, μπορεί να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας. Προφανώς έπαιξε ρόλο και το ροτέϊσον που δεν πέτυχε στον βαθμό που θα ήθελε ο Λουτσέσκου, αρκετοί παίκτες υστέρησαν και αυτό το θέμα. 

Ένα ακόμη θέμα που αναμένεται να απασχολήσει τους επιτελείς του ΠΑΟΚ έστω κι αν έχουν πατήσει…. φρένο, είναι το μεταγραφικό. Είναι πολύ σημαντικό να υλοποιηθεί η επιθυμία του προπονητή για μία τουλάχιστον κίνηση, με έναν παίκτη που θα καλύψει όλη την δεξιά πλευρά με ποιοτικά χαρακτηριστικά, σαν και αυτά που έχει ο Μπάμπα. Τα κενά που δημιουργήθηκαν έγιναν αντιληπτά; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει η διοίκηση. Μία καλή κίνηση, μπορεί να βελτιώσει αισθητά την εικόνα της ομάδας και να της δώσει διάρκεια.  Μην ξεχνάτε πως μόνο στο Πρωτάθλημα, απομένουν 19 αγώνες. Είναι μακρύς ο δρόμος και χρειάζονται βασικές επιλογές.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.