ΠΑΟΚ-Το παρασκήνιο της επιλογής Σαματά: Η πίεση του χρόνου και η έγκριση Λουτσέσκου

Κώστας Πετρωτός30 Ιουνίου 2023

Στον Τανζανό επιθετικό Αλί Μπουανά Σαματά έχει καταλήξει ο ΠΑΟΚ για την κορυφή της επίθεσής του και πλέον αυτό που απομένει είναι να λυθεί το συμβόλαιό του με την Φενέρμπαχτσε (έχει διάρκεια ως το 2024). Ο 31χρονος επιθετικός πιέζει για να μείνει ελεύθερος ή στο χειρότερο σενάριο να απαιτηθεί ένα πολύ μικρό αντίτιμο από πλευράς ΠΑΟΚ για να εξασφαλίσει τα δικαιώματά του. Το θετικό είναι ότι οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει και σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως αυτό το στοιχείο είναι που κάνει και την διαφορά.

Ωστόσο, στην περίπτωση Σαματά, υπάρχει και μία παράμετρος που απειλεί να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα με το καλημέρα. Έχει να κάνει με το πώς επελέγη ο 31χρονος επιθετικός από πλευράς ΠΑΟΚ και ποια ήταν η στάση του Λουτσέσκου.

Ο ΠΑΟΚ ποτέ δεν έκρυψε ότι ο Μανόλο Γκαμπιαντίνι ή ο Εμπαγιέ Ντιάν ή ακόμη και η περίπτωση του Φεντόρ Τσαλόφ για τον οποίο η ΤΣΣΚΑ επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι κατατέθηκε πρόταση, ήταν στην κορυφή της λίστας.

Ωστόσο, όπως φάνηκε από την διαπραγμάτευση, οι περιπτώσεις τους δεν προχωρούσαν όπως θα ήθελε ο ΠΑΟΚ και στην καλύτερη περίπτωση θα χρειαζόταν πολύ χρόνο. 

Από την άλλη η ομάδα «καίγεται» για επιθετικό, καθώς είναι έτοιμη να μεταβεί στην Ολλανδία με τον Μπράντον Τόμας μόνο έμπειρο. Η ανάγκη για την απόκτηση ενός παίκτη που θα προορίζεται για βασικός ήταν μεγάλη (για να προλάβει να δουλέψει μαζί του ο Λουτσέσκου) και γι’ αυτό έγινε στροφή σε άλλες περιπτώσεις και τελικά ο ΠΑΟΚ καταλήγει στον Σαματά.

Η στάση του Λουτσέσκου στην επιλογή Σαματά

Ποια ήταν, όμως, η στάση του Λουτσέσκου στην επιλογή του Τανζανού φορ; Ο Ρουμάνος τεχνικός είχε δεχθεί από τους ανθρώπους της ομάδας που είναι επιφορτισμένοι με το να προτείνουν παίκτες μία λίστα με ονόματα επιθετικών για να τσεκάρει. Ένα από αυτά, όχι ένα από τα πρώτα όπως αποδεικνύεται, στα οποία είπε ναι είναι και του Μπουανά Σαματά.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ διακρίνει στοιχεία ενός επιθετικού που δουλεύει σκληρά στο γήπεδα, μπορεί να λειτουργήσει στο στυλ της ομάδας όπως ο ίδιος θέλει από τον επιθετικό της και έχει δείξει ότι μπορεί και να σκοράρει (δυνατό του σημείο το κεφάλι).

Με την πίεση του χρόνου να αποκτηθεί άμεσα φορ, ο ΠΑΟΚ, έχοντας λοιπόν την συγκατάθεσή του προπονητή του μπήκε σε διαπραγμάτευση με την πλευρά του 31χρονου φορ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.