ΠΑΟΚ: Το ματς της χρονιάς

Metrosport Team20 Αυγούστου 2024

Είναι απ’ όλους μας κατανοητό ότι η μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του ΠΑΟΚ δεν ήταν η προσδοκώμενη. Τα χαρακτηριστικά των 6 παιχνιδιών της ομάδας περιλάμβαναν αρκετές αρνητικές πτυχές που η ικανότητα- ατομικά- του κάθε παίκτη δεν στάθηκε ικανή να τις ανατρέψει. Χρησιμοποιούμε τον όρο «ΑΤΟΜΙΚΑ» διότι αυτό ίσως αποτέλεσε το κύριο χαρακτηριστικό των εμφανίσεων που έδειξαν ανετοιμότητα και αναποτελεσματικότητα στην αμυντική λειτουργεία της ομάδας. 

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Αρκετοί θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ότι αυτό το χαρακτηριστικό εμφανίσθηκε από το τέλος της περασμένης χρονιάς. Ναι μεν ο Δικέφαλος, προς το τέλος δέχθηκε αρκετά τέρματα αλλά συνέχισε να διαθέτει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Φέτος συμβαίνει σχεδόν το αντίθετο. Απέναντι σε δυο ομάδες της Ευρώπης, που θα τις χαρακτηρίζαμε από ανίσχυρες ως μέτριες και τον Πανσερραϊκό, που ανανεώθηκε σε μεγάλο βαθμό, δέχθηκε 10 τέρματα (ένα στην παράταση). 

Ο τρόπος, που αμύνονταν έμοιαζε βγαλμένος από παλιές εποχές, όπου όλοι οι παίκτες γύριζαν πίσω και προσπαθούσαν, όχι οργανωμένα, να κρατήσουν το σκορ. Ο Λουτσέσκου δεν βοήθησε αφού ενώ διαπίστωνε το πρόβλημα οι λύσεις που έδινε μερικές φορές οδηγούσαν ακόμη και προς το χειρότερο. Εδώ μπαίνει μια «ΤΕΛΕΙΑ». Την Πέμπτη, ο Δικέφαλος αντιμετωπίζει τη Σάμροκ Ρόβερς στην Τούμπα. 

Μια Ιρλανδέζικη ομάδα, που αυτοί που την έχουν δει υποστηρίζουν ότι ένας σωστός ΠΑΟΚ δεν θα έχει απολύτως κανένα πρόβλημα και θα πετύχει τα τέρματα που χρειάζεται για να προκριθεί. Φυσικά για μας το κλειδί είναι να τα πετύχει χωρίς να δεχτεί. Δυο είναι τα ζητήματα που μπορούν και πιθανότατα θα δημιουργήσουν εμπόδια. Η έλλειψη του βασικού χαφ που μπορούσε να ακούει στο όνομα Μεϊτέ ή οποιοδήποτε άλλο και ο τρόπος που αμύνεται η ομάδα. 

Όλοι μας είδαμε ότι ακόμη και με τον Κουλιεράκη πρωταγωνιστή, ο αντίπαλος έκανε πάρτι από τις πλευρές, κυρίως του Σάστρε, χωρίς ο Λουτσέσκου να μπορεί να λύσει το ζήτημα. Δεύτερο ζήτημα το ψυχολογικό. Ο συνδυασμός πολλών αλλαγών με το να έχει αγκυροβολήσει στο μυαλό του καθενός , ο αποκλεισμός από την Μάλμε, οδήγησαν στο να παρουσιαστεί στα 95 λεπτά με τον Πανσερραϊκό ένα συνονθύλευμα μη οργανωμένης προσπάθειας αλλά και αγωνίας για το αποτέλεσμα. 

Ένα τεράστιο «Χ» επιβάλλεται να μπει στην σκέψη όλων μας. Στον ΠΑΟΚ, είναι δουλειά προπονητή και παικτών να διαγράψουν από την ποδοσφαιρική τους μνήμη το πρόσφατο παρελθόν και να εμφανιστούν στο γήπεδο παρουσιάζοντας ένα σημαντικό μέρος από τις αναγνωρισμένες ικανότητες τους. 

Ο ΦΙΛΑΘΛΟΣ είναι δεδομένο ότι θα κάνει το καθήκον του αλλά όσο κι αν η υποστήριξη στην Τούμπα είναι σημαντική, ο κόσμος δεν μπαίνει μέσα να παίξει. Φάνηκε αυτό και με την Μάλμε. ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ έπρεπε να υφίσταται για τη διοίκηση. Βλέπουμε μια αποδυνάμωση του συλλόγου παρά τις 4 μεταγραφές λόγω του ότι 2 βασικοί παίκτες (Κουλιεράκης-Μεϊτέ) και ένας αναπληρωματικός (Εκόνγκ) ουσιαστικά δε βρίσκονται στη διάθεση του Λουτσέσκου. 

Η ιρλανδέζικη Σάμροκ μπορεί να μη «λέει» σαν ομάδα αλλά λόγω του ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι στην πρέπουσα κατάσταση και το Europe League αποτελεί τον εναπομείναντα διεκδικούμενο στόχο επιβάλει στους πάντες να τα δώσουν όλα για να πάρουν την πρόκριση και να αναζωογονήσουν, έστω κατά τι, την ψυχολογία του παοκτσή!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.