ΠΑΟΚ: Το επόμενο βήμα προόδου του Τρόοστ Εκόνγκ

Κώστας Πετρωτός20 Οκτωβρίου 2023

Εχει αγωνιστεί στα 13 από τα 15 επίσημα παιχνίδια του ΠΑΟΚ και έχει γίνει αλλαγή μόλις σε ένα, απόδειξη του πόσο σημαντικός είναι στο αγωνιστικό πλάνο του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο λόγος για τον Τρόοστ Εκόνγκ που στα 30 του ήρθε στον ΠΑΟΚ για να καλύψει το κενό που άφηνε πίσω ο πολύ πετυχημένος Ινγκι Ινγκασον και εξαρχής γνώριζε ότι οι απαιτήσεις ήταν πολύ υψηλές για εκείνον.

Το ίδιο φυσικά γνώριζε και ο προπονητής του ΠΑΟΚ που γνώριζε ότι το βαρύ κορμί του Νιγηριανού διεθνή ήθελε χρόνο για να βρει ρυθμό και θα έπρεπε να δείξουν όλοι υπομονή απέναντί του. Η αλήθεια είναι ότι αν συγκρίνει κανείς το πρώτο παιχνίδι, κόντρα στην Μπεϊτάρ, με το τελευταίο, αυτό απέναντι στην Άιντραχτ, ο Εκόνγκ είναι σαφέστατα βελτιωμένος, πατά καλύτερα στα πόδια του και είναι και στις πάσες του και όλες τις κινήσεις του πιο σίγουρος. 

Σίγουρα, όμως, πρέπει να ανέβει κι άλλο για να μπορεί η ομάδα να αισθάνεται απόλυτα ήρεμη ότι πλέον έχει ένα δίδυμο που εγγυάται σταθερότητα στο κέντρο άμυνας. Ενας λόγος, άλλωστε, που ο Λουτσέσκου προτιμούσε τον Κεντζιόρα ως δεξί μπακ, ήταν για να δώσει στον Εκόνγκ έναν παίκτη με τον οποίο θα μπορεί να ανέβει λίγο πιο ψηλά με την μπάλα στα πόδια. 

Το πλάνο δείχνει να αποδίδει και ο Εκόνγκ αρχίζει να επιβεβαιώνει ότι το κορμί του ήθελε χρόνο για να «ανοίξει». Για όλα τα παραπάνω, ο ύψους 1.91μ. στόπερ είχε ανάγκη αυτό το διάστημα δουλειάς σε καθημερινή βάση με την ομάδα, χωρίς την πίεση των αγώνων. Και ένα από τα στοιχήματα που θέλει ο Λουτσέσκου να κερδηθούν με την επανέναρξη είναι να τον δει να κάνει το επόμενο βήμα προόδου στην απόδοσή του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.