ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: «Της αμύνης τα παιδιά»-Η αμυντική αδυναμία και το ήδη διψήφιο παθητικό

Metrosport Team20 Αυγούστου 2024

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΜΑΜΙΚΟΝΙΑΝ

Άσχημη είναι η εκκίνηση του δικέφαλου στη φετινή σεζόν όσο αναφορά τις αμυντικές του επιδόσεις. Σε 5 παιχνίδια ο ΠΑΟΚ έχει δεχτεί 10 γκολ ενώ στα 3 ματς της Τούμπας 8!

Κάποιοι μπορεί να δώσουν ως εξήγηση για το γεγονός πως ο Κεντζιόρα δεν είναι ακόμη έτοιμος ή, ενδεχομένως, πως ο Εκόνγκ είχε το μυαλό του στην έξοδο. Πολλοί άλλοι μπορεί να κάνουν λόγο για την απώλεια του Μεϊτέ και τη μη αντικατάστασή του αλλά και το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα των πλάγιων αμυντικών.

Η αλήθεια όμως είναι πως πέρσι στην ίδια περίοδο πάλι οι ίδιοι ποδοσφαιριστές υπήρχαν. Δεν υπήρχε ακόμη Μεϊτέ, ο Κεντζιόρα άκουγε τα... μύρια όσα σχόλια και ο Εκόνγκ ήταν βαρύς. 

Μέσα από όλα τα παραπάνω ο δικέφαλος δέχθηκε το δέκατό του τέρμα στις 26 Οκτωβρίου! Πιο συγκεκριμένα στο παιχνίδι κόντρα στην Αμπερντίν το 1-0 του Μιόβσκι ήταν αυτό που έφτασε το παθητικό τερμάτων του ΠΑΟΚ σε διψήφιο αριθμό. Για να καταλάβει κάποιος την διαφορά, εκείνος ο αγώνας ήταν ο 17ος για την ομάδα του Λουτσέσκου.

Φέτος οι πρωταθλητές «πληγώνονται» με κάθε τρόπο και δέχονται πολύ εύκολα, «φθηνά» γκολ. Αν εξαιρέσει κανείς το γκολ του Σάλαζαρ το βράδυ του Σαββάτου (17/8) που είναι «προϊόν» της ποιότητας του Κολομβιανού, σε όλα τα υπόλοιπα υπάρχει ξεκάθαρη ευθύνη σε ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.

Η Τούμπα που γίνεται «ροντέο»

Στην έδρα του ο δικέφαλος σε 3 παιχνίδια έχει δεχτεί 8 γκολ! Σε όλες τις αναμετρήσεις στη Θεσσαλονίκη το ματς ξεκινάει από το 2-2. Αυτό ήταν το τελικό σκορ στην Σουηδία κόντρα στην Μάλμε. Το περσινό όγδοο γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ στην έδρα του, ήταν το πέναλτι του Μπακασέτα στην αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό όπου ο δικέφαλος επικράτησε 2-1 με τέρματα του Ντεσπόντοφ.

Το παραπάνω κατόρθωμα σε αριθμούς μας δείχνει πως ο δικέφαλος είδε την εστία του να «παραβιάζεται» εντός έδρας για όγδοη φορά στον αγώνα νούμερο 18! Σε παιχνίδι που έγινε στο τέλος του Ιανουαρίου!

Για να καταφέρει ο Λουτσέσκου να επαναφέρει την ομάδα του στα περσινά στάνταρ θα πρέπει να κοιτάξει την άμυνα του και σίγουρα το «κυνήγι» μέχρι σήμερα προς τον Μεϊτέ δεν βοηθάει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.