ΠΑΟΚ: Τέρμα τα λόγια, ώρα για πράξεις

Metrosport Team04 Νοεμβρίου 2022

Ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης – Γιώργος Ζαΐρης

Η φτωχή συγκομιδή των 16 βαθμών σε 10 αγώνες πρωταθλήματος και η πέμπτη θέση στην οποία βρίσκεται αυτή την χρονική στιγμή ο Δικέφαλος, αποτελούν δύο δεδομένα που δείχνουν ότι η ομάδα στο πρώτο “στάδιο” του μαραθωνίου, υστέρησε σημαντικά. Και ήδη απομακρύνθηκε υπερβολικά από την πρώτη και την δεύτερη θέση. Έχασε κάθε επαφή με την κορυφή, για την ακρίβεια.

Βασικοί παίκτες του ΠΑΟΚ, μετά την ήττα με σκορ 2-0 από την ΑΕΚ στην Αθήνα το βράδυ της περασμένης Κυριακής, ανέλαβαν με δηλώσεις που έκαναν στη Metrosport το βάρος των ευθυνών που τους αναλογούν. Οι Ελ Καντουρί, Σβαμπ και Ίνγκανσον παραδέχθηκαν στη “Μ” πως η ομάδα παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων. Δεν έκανε ευκαιρίες για γκολ. Έχασε δίκαια και με “κάτω τα χέρια” στο τελευταίο ντέρμπι. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Δεν νοείται να βρίσκεται ο ΠΑΟΚ στην πέμπτη θέση που οδηγεί στο Κόνφερενς Λίγκ. Ακόμη και με το δεδομένο ότι έγιναν αρκετές αλλαγές το καλοκαίρι, ήρθαν 10 νέοι παίκτες και χρειάζεται δουλειά για να παρουσιαστεί ένα σύνολο ανταγωνιστικό.

Η διεκδίκηση των πρώτων θέσεων αποτελεί, αυτή την στιγμή, όνειρο μακρινό. Είχαμε γράψει, πως θα πρέπει να χάνουν οι ανταγωνιστές του και παράλληλα να κερδίζει ο ΠΑΟΚ, για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Κάτι το οποίο ρεαλιστικά είναι πολύ δύσκολο να συμβεί.

Η ώρα των πράξεων πάντως ήρθε. Τέρμα στα λόγια, ναι στις πράξεις. Μέσα στο γήπεδο. Οι παίκτες που θα συμμετέχουν, ανεξάρτητα από τις απουσίες που πάντα θα υπάρχουν, καλούνται να δείξουν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να κερδίσουν. Αρχικά, το αυριανό, βραδινό ματς με αντίπαλο τον αξιόμαχο ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα.

Η ομιλία του προπονητή και οι επισημάνσεις

Ο Λουτσέσκου σε μία ακόμη προσπάθεια για να τονώσει το ηθικό των παικτών, τους μίλησε αναλυτικά χθες στην Νέα Μεσημβρία. Τους ζήτησε να βγάλουν εγωϊσμό, να δείξουν αυταπάρνηση, να παίξουν με προσοχή σύμφωνα με το πλάνο που έχουν αποφασίσει. Ζήτησε να περιορίσουν τα λάθη και κυρίως να τα αποφύγουν ακόμη και όταν η αντίπαλη ομάδα πιέσει ψηλά. Να έχουν την κατοχή, να κάνουν φάσεις και κυρίως να σκοράρουν. Ο τρόπος παιχνιδιού δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί, οι παίκτες πρέπει να μάθουν να ανταποκρίνονται, ακόμη και σε υψηλά δεδομένα πίεσης που θα τους ασκηθούν.

Η νίκη επί του ΠΑΣ, από πολλούς θεωρείται αυτονόητη. Όμως για να έρθει, πρέπει να βγάλουν αντίδραση οι παίκτες. Απαγορεύεται να παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ την εικόνα που έδειξε στο πρώτο ημίχρονο με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά και με την ΑΕΚ στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Οι πράξεις προέχουν, όχι τα λόγια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.