ΠΑΟΚ: Τα βρίσκει... σκούρα χωρίς τα γκολ του Ζίβκοβιτς (vids)

Χρύσανθος Δοβλέτογλου22 Απριλίου 2024

Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που ξεχώρισε την φετινή σεζόν για την επιθετική της λειτουργία. Έχει σημειώσει, έως τώρα, 117 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με 22 διαφορετικούς σκόρερ!

Οι μοναδικοί παίκτες του ρόστερ που δεν έχουν βρει δίχτυα την τρέχουσα περίοδο είναι οι Εκόνγκ και Ότο. Ο πρώτος είναι τραυματίας εδώ και καιρό και ο Ισπανός μπακ δεν ήταν στην Τούμπα από το καλοκαίρι, καθώς αποκτήθηκε τον Ιανουάριο.

Αναλυτικά οι σκόρερ την φετινή σεζόν:

Ζίβκοβιτς 16

Ντεσπόντοφ 13

Κωνσταντέλιας 12

Μπράντον 11

Μουργκ 9

Σβαμπ 9

Οζντόεφ 7

Μπάμπα 6

Τάισον 5

Κουλιεράκης 5

Τζίμας 4

Σαμάτα 3

Κεντζιόρα 3

Σάστρε 3

Μάρκος Αντόνιο 2

Μιχαηλίδης 2

Ράφα Σοάρες 2

Νάσμπεργκ 1

Τσιγγάρας 1

Μεϊτέ 1

Βιεϊρίνια 1

Ρικάρντο 1

Εκόνγκ -

Ότο -

Ο Δικέφαλος, όμως, στους τελευταίους αγώνες του δεν έχει αυτό το ατού. Μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην OPAP Arena, όπου επέστρεψε από το 2-0 και ισοφάρισε σε 2-2 με γκολ των Μπάμπα και Οζντόεφ, έχει σημειώσει μόλις ένα τέρμα σε τρία ματς, στα δύο με την Μπριζ και κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Αυτό με το οποίο ο Μάρκος Αντόνιο μείωσε στις καθυστερήσεις του ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους» και έδωσε προσωρινά ελπίδες στους ασπρόμαυρους μήπως προλάβουν και κατακτήσουν, έστω, τον έναν βαθμό.

Σίγησαν τα «βαριά χαρτιά»

Μία εξήγηση είναι η εξής: Τα «βαριά χαρτιά» του ΠΑΟΚ στο σκοράρισμα, δηλαδή οι τέσσερις ποδοσφαιριστές με διψήφιο αριθμό τερμάτων (Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Κωνσνταντέλιας, Μπράντον), έχουν να βρουν δίχτυα από τις 31 Μαρτίου. Τότε, ο Ντεσπόντοφ είχε σημειώσει στο 2' το 0-1 στην Λεωφόρο με εξαιρετικό τελείωμα μέσα από την περιοχή και ο Μπράντον στο 37' έγραψε το 1-2 με κοντινή προβολή.

Ο κορυφαίος γκολτζής του Δικεφάλου φέτος, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, έχει να σκοράρει πάνω από έναν μήνα. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός πανηγύρισε τελευταία φορά στο εντός έδρας 5-1 με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στις 14 Μαρτίου, πετυχαίνοντας το 5-1 στο 88'. Έκτοτε, σε έξι παιχνίδια δεν έχει «ματώσει» τα αντίπαλα δίχτυα!

Φυσικά, ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην τελική ευθεία της σεζόν, τώρα που θα κριθούν όλα, περιμένει την αφύπνιση των παικτών που μπορούν να κάνουν την διαφορά και να χαρίσουν νίκες με τα τέρματά τους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.