ΠΑΟΚ: Αυτές είναι Ρόζενμποργκ και Χαρτς

Metrosport Team07 Αυγούστου 2023

Τον νικητή του ζευγαριού Ρόζενμποργκ-Χαρτς θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στα Play Offs του UEFA Europa Conference League 2023-24 εφόσον πάρει την πρόκριση επί της Χάιντουκ Σπλιτ. 

Η Ρόζενμποργκ είναι επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα που εδρεύει στο Τρόντχαϊμ της Βόρειας Νορβηγίας. Ιδρύθηκε το 1917 με το όνομα Οντ  και απέκτησε το σημερινό της όνομα στις 26 Οκτωβρίου 1928. Θεωρείται ο πιο επιτυχημένος ποδοσφαιρικός σύλλογος της χώρας καθώς έχει κατακτήσει 26 πρωταθλήματα και 12 κύπελλα και δυο Σούπερ Καπ. Μάλιστα, την περίοδο 1992-2004 η κυριαρχία της ήταν αδιαμφισβήτητη αφού κατάφερε να κατακτήσει 13 συνεχόμενα πρωταθλήματα. 

Αγωνίζεται στο Lerkendal Stadion, το οποίο διαθέτει  21.510 θέσεις. Προπονητής της ομάδας ανέλαβε προσωρινά ο Σβέιν Μάαλεν με βοηθό τον Τροντ Χένρικσεν. 

Η Χαρτς είναι ο παλαιότερος και πιο επιτυχημένος ποδοσφαιρικός σύλλογος στην πρωτεύουσα της Σκωτίας. Ιδρύθηκε το 1874 και το όνομά του προέρχεται από το μυθιστόρημα του Γουόλτερ Σκοτ «Η Καρδιά του Μίντλοθιαν». Έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα και οχτώ κύπελλα. 

Αγωνίζεται στο Tynecastle Park από το 1886, το οποίο μετά από μια σειρά ανακαινίσεων χωράει 19.852 θεατές. Προπονητής της ομάδας είναι ο Φράνκι Μακαβόι. Εντάχθηκε στην ομάδα τον Φεβρουάριο του 2022 και ανέλαβε την ακαδημία. Έγινε επικεφαλής προπονητής στην πρώτη ομάδα τον Ιούνιο του 2023 σε συνεργασία με τον Στίβεν Νέισμιθ, ο οποίος δεν έχει ακόμη την άδεια του προπονητή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.