ΠΑΟΚ: Τα δεδομένα της συμφωνίας με τον Γιόνι Ότο

Metrosport Team23 Ιανουαρίου 2024

Ρεπορτάζ: Γ.Καστάνης, Κ.Πετρωτός, Γ.Ζαΐρης

Δύο μεταγραφές είχε ζητήσει για την τρέχουσα περίοδο ο προπονητής του ΠΑΟΚ. Έναν μπακ και έναν εξτρεμ που να μπορεί να παίζει με άνεση και στις δύο πλευρές. Ο Ισπανός αμυντικός, είναι προ των πυλών της Τούμπας.

Από τον ΠΑΟΚ έλεγαν χθες το απόγευμα πως πέτυχαν προφορική συμφωνία με τον Γιόνι Ότο Κάστρο και τον ατζέντη του. Περίμεναν να λύσει το συμβόλαιό του με την Γούλβς, που έχει ισχύ για ακόμη 18 μήνες. Τόνιζαν από τον ΠΑΟΚ, πως μέχρι την Παρασκευή, αναμένεται να έρθει ο παίκτης στη Θεσσαλονίκη για τις υπογραφές. Σε νέο συμβόλαιο διάρκειας δυόμιση ετών. Οι απολαβές του, στην Αγγλική ομάδα άγγιζαν τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για έναν ποιοτικό παίκτη, που είχε μείνει εκτός δράσης το τελευταίο διάστημα στην Αγγλία, εξαιτίας ενός πειθαρχικού παραπτώματος. Η ουσία είναι, πως επιτέλους ο ΠΑΟΚ, είναι πολύ κοντά στην απόκτηση ενός ικανού παίκτη για την τρέχουσα περίοδο.

Το Who is Who

Με την φανέλα της Γουλβς ο Ισπανός μπακ κατέγραψε συνολικά 134 εμφανίσεις, έχοντας στο ενεργητικό του έξι γκολ και πέντε ασίστ.

Ο Γιόνι Ότο γεννήθηκε στις 3 Μαρτίου του 1994 στην πόλη Ποντεβέδρα του Βίγκο της Ισπανίας ενώ, αποτελεί ποδοσφαιρικό «προϊόν» της Θέλτα Βίγκο. Στην οποία είχε 221 συμμετοχές (5 γκολ και 12 ασίστ).

Το καλοκαίρι του 2018 η Ατλέτικο Μαδρίτης ξόδεψε εφτά εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από την ομάδα του Βίγκο. Όμως τον παραχώρησε απευθείας με δανεισμό στη Γουλβς.

Την ίδια σεζόν κατέγραψε 33 συμμετοχές στην Premier League κι άλλες 6 σε κύπελλο και Λιγκ Καπ.

Τον Αύγουστο του 2020, εναντίον του Ολυμπιακού για τη φάση των «16» του Europa League, υπέστη κάκωση πρόσθιου χιαστού στο δεξί γόνατο. Έμεινε εκτός δράσης για έξι μήνες. Ο Οτο έπαιξε μόλις 17 λεπτά σ' εκείνο το παιχνίδι που έγινε την «εποχή του κορονοϊού», έφυγε από το γήπεδο με πατερίτσες και μπήκε στο χειρουργείο.

Επέστρεψε στη δράση στις 7 Φεβρουαρίου 2021, παίζοντας εναντίον της Λέστερ, ανανέωσε με τη Γουλβς μέχρι το καλοκαίρι του 2025 και δύο μήνες αργότερα, στις 4 Απριλίου 2021, υπέστη άλλον έναν σοβαρό τραυματισμό στο ίδιο γόνατο, κατά τη διάρκεια μια προπόνησης. Αποτέλεσμα; Έχασε το υπόλοιπο εκείνης της σεζόν, 2020-21, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της επόμενης, επιστρέφοντας στις 24 Φεβρουαρίου 2022, σε έναν αγώνα εναντίον της Άρσεναλ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.