ΠΑΟΚ-Super League 1: Οι αριθμοί που «δείχνουν» την καλύτερη ομάδα (vids)

Χρύσανθος Δοβλέτογλου13 Μαΐου 2024

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε μεγάλη νίκη με 2-0 επί του Ολυμπιακού και δείχνει αποφασισμένος να παλέψει μέχρι την τελευταία αγωνιστική για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου βρίσκεται μία ανάσα από την κορυφή, παρότι μετά το 1-1 στη Λαμία, πολλοί το είχαν ξεγραμμένο για την διεκδίκηση του τίτλου.

Πλέον, ο Δικέφαλος χρειάζεται δύο νίκες, επί του Παναθηναϊκού και του Άρη και απώλεια της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για να στεφθεί πρωταθλητής για πρώτη φορά μετά το 2019, όταν είχε κάνει νταμπλ.

Στη φετινή του πορεία στην Super League 1 μπορεί να είχε σκαμπανεβάσματα, ωστόσο, κατά κοινή ομολογία, στο μεγαλύτερο διάστημα έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο, κάτι που φανερώνουν και οι επιδόσεις του σε κάποιες από τις στατιστικές κατηγορίες.

Ο ΠΑΟΚ, συγκεκριμένα, συνεχίζει να είναι η ομάδα με τις περισσότερες νίκες στη λίγκα, η ομάδα που έχει σημειώσει τα περισσότερα γκολ, ενώ και έχει την καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Οι ασπρόμαυροι έχουν σημειώσει 81 τέρματα, έναντι 79 του Παναθηναϊκού, 77 της ΑΕΚ και 74 του Ολυμπιακού, έχουν πανηγυρίσει 23 νίκες, έναντι 22 των άλλων τριών συνδιεκδικητών και είναι στο +49 στη διαφορά τερμάτων, έναντι του +48 του Παναθηναϊκού, του +44 της ΑΕΚ και του +40 του Ολυμπιακού!

Θυμίζουμε, ότι ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, εκ των κορυφαίων στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, με ένα γκολ και μία ασίστ, είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις, με 17 τέρματα.

Αναλυτικά:

ΠΑΟΚ

ΝΙΚΕΣ 23

ΓΚΟΛ 81

ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΡΜΑΤΩΝ +49

ΑΕΚ

ΝΙΚΕΣ 22

ΓΚΟΛ 77

ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΡΜΑΤΩΝ +44

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΝΙΚΕΣ 22

ΓΚΟΛ 79

ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΡΜΑΤΩΝ +48

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΝΙΚΕΣ 22

ΓΚΟΛ 74

ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΡΜΑΤΩΝ +40

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.