ΠΑΟΚ-Στεάουα: Όταν ο Ραζβάν σταμάτησε τη «μισητή» αντίπαλο

Χρύσανθος Δοβλέτογλου03 Οκτωβρίου 2024

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έχει τις καλύτερες των σχέσεων με τη Στεάουα Βουκουρεστίου, ως ένας... παραδοσιακός φίλαθλος της συμπολίτισσας, Ραπίντ. Αυτή η κόντρα κρατάει από τα παλιά και συγκεκριμένα από την εποχή που ο νυν τεχνικός του ΠΑΟΚ φορούσε ακόμη τα γάντια του τερματοφύλακα.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, ήταν αυτός που σχεδόν μόνος του σταμάτησε τη Στεάουα προς το φινάλε της σεζόν 1997-1998, στο 1-1 της Σπόρουλ -στην οποία έπαιζε- με αντίπαλο τη «μισητή» αντίπαλο.

Από αυτό το αποτέλεσμα, ωφελήθηκε προσωρινά η Ραπίντ, που την καθοδηγούσε ο πατέρας του, Μιρτσέα, καθώς είχε ανέβει στην κορυφή μία αγωνιστική πριν το τέλος. Σε εκείνο το ματς, ο Ραζβάν Λουτσέσκου πανηγύρισε με σημαία μπροστά στην κερκίδα (κεντρική φωτογραφία), που του την άρπαξε από το χέρι ο Πομπίλιου Στόικα, την έσκισε και την πέταξε στον αγωνιστικό χώρο!

Τα έφερε έτσι η μοίρα, ώστε 27 χρόνια μετά να αντιμετωπίζει ξανά τη Στεάουα, αυτή τη φορά σαν τεχνικός του ΠΑΟΚ στην Τούμπα για τη League Phase του Europa League. Δεν θα είναι, πάντως, η πρώτη φορά που ο 55χρονος κόουτς θα είναι αντίπαλος των κυανέρυθρων ως προπονητής. 

Η «επώδυνη» εμπειρία

Το αποκορύφωμα ήταν πριν από 18 χρόνια, στον προημιτελικό του Κυπέλλου UEFA τη σεζόν 2005-06 ανάμεσα σε Ραπίντ και Στεάουα (1-1 και 0-0). Η Στεάουα προκρίθηκε, σε μία «επώδυνη» εμπειρία για τον τότε, Λουτσέσκου τζούνιορ. 

Όπως καταλήγει σε κείμενό της η ρουμανική ιστοσελίδα «golazo.ro» «αυτή η κόντρα μπορεί να μας δείξει πόσο έχουμε εξελιχθεί. Αν δούμε τον Λουτσέσκου τζούνιορ ως αντίπαλο, όχι ως εχθρό, τότε απαντάμε στον εαυτό μας ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Εάν οι προσβολές και οι αποδοκιμασίες είναι μαζί μας, τότε ο Ραζβάν Λουτσέσκου δε θα είναι το θύμα, αλλά όλοι εμείς».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.