ΠΑΟΚ… «πολυβόλο» σπάει τα ρεκόρ για τον τίτλο!

Metrosport Team13 Μαΐου 2024

Ο ΠΑΟΚ υπέταξε τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και πηγαίνει ολοταχώς για τον τίτλο στα Play Off της Super League θυμίζοντας… «πολυβόλο» και καταρρίπτοντας ρεκόρ!

Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει ξεπεράσει… τον εαυτό του φτάνοντας σε «ιστορικά υψηλά» τα οποία μπορεί να διευρύνει ακόμη περισσότερο.

Η επικράτηση του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού με 2-0 στην Τούμπα, κρατά τον Δικέφαλο του Βορρά «ζωντανό» στη μάχη του τίτλου, τον γεμίζει ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τα εναπομείναντα παιχνίδια και καθιστά τη φετινή του ομάδα, ως την πλέον παραγωγική όλων των εποχών!

Ο φετινός ΠΑΟΚ με τα γκολ που πέτυχαν οι Τάισον και Αντρίγια Ζίβκοβιτς έφτασε τα 129 στη φετινή σεζόν, ξεπερνώντας κατά δύο την ιστορική υψηλή προηγούμενη επίδοση (127 γκολ) της περιόδου 2000-2001. Η φετινή παράλληλα είναι και η τέταρτη χρονιά στην οποία ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει περισσότερα από 100 γκολ σε μια σεζόν, καθώς την περίοδο 2013-14 είχε πετύχει 109 και τη σεζόν 2018-19 104.

Όσον αφορά στο πρωτάθλημα αυτό καθ’ αυτό, ο ΠΑΟΚ έχει σκοράρει φέτος 80 φορές, ξεπερνώντας την επίδοση του 1972-73 όταν είχε πετύχει 75 γκολ σε 34 αγωνιστικές.

Ο Τάισον… μετά τον Κούδα

Όσον αφορά στους σκόρερ της νίκης του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού, ο Τάισον μπαίνει από χθες στην ιστορία των αγώνων ως ο δεύτερος γηραιότερος σκόρερ του Δικεφάλου απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Βραζιλιάνος (36 ετών και 130 ημερών), ακολουθεί τον Γιώργο Κούδα, ο οποίος είχε σκοράρει το καταπληκτικό του γκολ στο 4-0 (στις Σέρρες) στις 25 Σεπτεμβρίου 1983.

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έχει φτάσει πλέον στα 4 γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό, καθώς πέραν των δύο γκολ της νίκης του Απρίλη του 2021, σκόραρε κατά των «ερυθρόλευκων» τον περασμένο Νοέμβριο στο 4-2 του «Γ. Καραϊσκάκης».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.